Dünyada gıda stratejik sektör haline geliyor.Ülkemizde ve bölgemizde her türde besin ürünlerinin yetiştiği ovalarımız, verimli topraklarımız konut alanına dönüşüyor.

Bu yetmiyor gibi son yıllarda ormanlık alanlarımız dahi konuta feda ediliyor. Bu alanları korumakla görevli yetkili çevrelerin suskunluğu, bu katliama sessiz kalması çok düşündürücü.

-----------------

EDİRNE’DE BUNLARDAN BİRİ

Ne akla hizmetse Edirne’de en verimli topraklarımızın olduğu yerlerden birine daha önceki yıllarda Küçük Sanayi Sitesi yapılmış.

Onun yanında, sanki konut için bayırlarda verimsiz topraklarda uygun olan başka yerler yokmuş gibi bu mümbit, çok verimli arazilerimizi betona gömdük ve gömmeye devam ediyoruz..

Kentimizin tarıma en elverişli yerleri “Edirne’nin ardı da bağlar ”dizelerinde belirtilen yerlerin tamamı bugün konut alanı oldu.

Yaşları 60 üzeri olanlar buralardaki bağlık alanları hatırlarlar.

Edirne’de, Yıldırım ve Yeni imaretteki topraklarda çok uygun konut alanları olmasına karşın verimli taban arazilerimizi konuta feda ettik.

Kentimizde şu anda konut alanı olan yerlerde temel kazılan alanlara bakıyorum  tarımda kullanılabilecek topraklar kazı ile çöpe atılıyor.

Bu verimli toprakların yüzlerce yılda meydana geldiğinden haberimiz yok.Zamanla  bu toprakları arar hale geleceğiz.

Yok ettiğimiz tarım alanlarına muhtaç olacağız.Biz bunu farkına varmıyorsak gelecek kuşaklar bunun zararını görecek,bizlere hayır dua etmeyecekler.

Toprağı kıt ülkeler verimli topraklarına toprak katma çabasında. Bizler ise, erozyonlar ve konut alanı açmak suretiyle verimli topraklarımızı heba ediyoruz.

Bu ülkeye yapılacak en büyük kötülüğün; verimli, tarıma elverişli toprakların konuta feda edildiğini düşünecek bir Allahın kulu yok mu?

------------

ATALARIMIZ KADAR OLAMADIK

Atalarımızın yerleşim alanlarının genellikle bayırlarda olduğunu görürüz. Verimli tarım alanlarında konutlaşma ise yok denecek kadar azdır.

Verimli arazilere konut yapmanın yanlış ve sakıncalı olduğunu atalarımız kadar düşünemedik.

Şimdi de yaptıklarımızdan pişmanlık duyuyoruz. Rant uğruna ülkemize büyük kötülük yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Çok yazık.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.