Ülkemizde siyesi partiler adına medyada yorum yapanlar genellikle meselleri sadece kendi doğruları açısından dar kapsamdadeğerlendiriyor, bunlar doğru olarak kabul ediyor.

Soranları siyah-beyaz gibi tek yanlı yorumlamak çoğu zaman gerçekle bağdaşmaz. Mesela,gerçekleşen hastanelerde yaşanan  bebek ölümleri ve ülkenin diğer  siyasi meselelerini  siyasi parti sözcüleri kendi penceresinden değerlendirip bunun tek sebebini bir yasa dışı örgüte havale ediyor.

Bu sorunun oluşmasının bir parçası oldu diyelim. Peki bu sorunlar birkaç yıldır bilindiği, pişirilip kotarıldığı halde buna göz yuman çocukların ölümünün sebeplerinden biri olan siyasi sorumluların  bunda hiç günahı yok mu ?

Bir süredir hastanelerde  bu tür olayların olduğunu doktorlarımız  çok iyibiliyordu .Bunu sadece sorunu bir yönü ile yorumlamak, örtmeye çabalamak,  bundan siyasi çıkar beklemek sorunu kökten çözer mi?

Son iki günde siyasiyorum yapanlar  daha önceki sözlerinin  aksi  gelişmeler karşısında  acaba  ne yapacaklar.

Siyasetin böyle  her an  değiştiği,halkın bu gelişmeler karşısında avanak yerine konulmak istendiği bir döneme tanık olmadım.

Böyle gerçekle  bağdaşmayan siyasilerin bir süre önceki söylemlerini yalanlayan  bu konuşmaların ilkeli olması gereken,halkın temsilcileri tarafından alkışlanması siyasetteki tutarsızlığın ne boyutta olduğunun göstergesi değil midir?

Tükürdüğünü yalama,geçmişte söylediklerini inkar eden bu siyasilerle ülkemizin demokrasisi, çağdaşlaşması  ne duruma gelir.Dünyadaki saygınlığımız yok edilmez mi?

 Birbirini suçlayıcı  sözleri siyasi  söylemler olarak tanımlamak,bunun dikkate alınmaması gerektiğini belirtmek halka nasıl yansıyacak bu  siyasete yakışan bir durum mu?

Halkımız siyasilerin söylemlerini iyi değerlendirip siyasi tavırlarını ona göre yeniden belirlemeli.Takımtutar gibi siyasi görüşle ülkemizin geldiği durum ortada. Bundan böyle siyasi tercihte “yoğurdu üfleyerek yemek” gerekecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.