Televizyonları açıyorsunuz,kadın cinayetleri,  aile kavgaları eğlence  yerlerinin savaş alanına dönmesi, hiç yoktan birbirine saldıran , kanlı bıçaklı olan  görüntüler  topluma gülmeyi unutturuyor.
Dizi filmlerini seyrediyorsunuz entrika birbirinin kuyusunu kazmalar kimin eli kimin cebinde belli değil.
Sokağa çıktığınızda neşeli gülen insan ara ki bulasın.Ne oldu gülen birbiri ile şakalaşan neşeli toplum yapımız.?Sohbetlerde ağza alınmadık küfürler,bu küfürlerin okul bahçelere kadar yaygınlaşması.Bunda en çok analar üzerine olması bizim toplum ahlakına yakışmıyor.
BALIK BAŞTAN KOKAR
Özdeyişlerimiz toplumumuzun yapısını da yansıtır.”Balık baştan kokar” sözleri toplumumuzun bugünkü yapısını andırıyor. Halkımız üzerindeki bu gerginliğin  stresin gerçek sebebini siyasetçilerimizde,başımızda bizi yönetenlerde aramalıyız. Onlar ekranda birbiri ile dalaşır aralarındadanışıklı  söz düellosu yapıp ağıza alınmayacak sözler kullanırsa halkın onları örnek alması yadırganmamalı.Bunun örneklerini  hergün görüyoruz.”Büyüklerim yapıyorsa ben neden yapmayayım” anlayışı ile siyasilerin kötü örnekleri halkın arasında da yaygınlaşıyor.Toplumumuzda asırlardır var olan güzellikler ,hoşgörü,birbiri ile dayanışma günden güne yok oluyor.
Toplumumuzun birliğini sağlayan gelenek , göreneklerimiz günden güne unutuluyor. Başı dara düştüğünde birbirinin yardımına koşan halkımızın yerini nemelazımcılık “Beni sokmayan bin yıl yaşasın”anlayışı yaygınlaşıyor.
Toplumun kılcal damarları gibi olan toplum bağlarımız yok oluyor.Ailelerin çocukları ile bağları kopuyor.
Sudan sebeplerle eşler arasında boşanmalar artıyor.Bunların bir bölümünü ekonomik sebeplere bağlasak da asıl sebep siyasilerimiz,eğitim sistemi ile medyanın kötü örnekleri oluyor.Halk biraz gülümsemek için defalarca  Kemal Sunal filmlerini izliyor. Bu gidiş iyiye alamet değil. Toplumun dokusu bozulursa  bunun ülkenin birlik ve beraberliğine de olumsuz yansıması olur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.