Ülkemizde yağlı güreşin finalinin yapılacağı  Kırkpınar’da bu yıl uygulamaya konulan sistemle  başpehlivan güreşçilerinde klasman sistemi uygulanıyor.

Daha önceleri  farklı bölgelerde yapılan  başpehlivan güreşleri için yapılan  değerlendirmede başa güreşmeye  hak kazananların dışında  olanlar bugün Kırkpınar’ın yeşil çimenleri üzerinde  kıyasıya mücadele edecek.

Buradan seçilecek güreşçiler başpehlivanlık kategorisinde  güreş tutacak.

Yetkililer bu uygulamanın  yağlı güreşe kalite getireceği beklentisindeler.Onu da güreşler başladığında göreceğiz.Bu arada Sarayiçi güreş meydanında  belediyece organize edilen konserler devam ediyor.Toplumun büyük sıkıntı yaşadığı şu günlerde halkımız bu  etkinlikle moral buluyor.

Tüm branşlar kapsayan güreşler Cuma günü yapılan törenlerin ardından başlayacak.Tarihi Kırkpınar bir kez daha pehlivanların peşrevleri,naraları  bu güne has davul zurna sesleri ile   ayrı bir güzellik kazanacak.

Yağlı güreş atalarımızdan kalan, sporcuların yağlı vücutları ile zor şartlarda  mücadele etikleri,yenen pehlivanın  yenileni teselli ettiği bir spor dalı.

Başka hiçbir spor branşında bu dostluğu, göremezsiniz.

Bu sadece yağlı güreşe hasa bir uygulama.

Dileğimiz ki bu yıl da güreşler  aynı dostluk  ve centilmenlik içinde geçsin.Kırkpınar’a güreşleri izlemek için gelen vatandaşlarımızın güreş alanı çevresindeki etkinlikleri ,kentimize has sanatsal ve kültürel  faaliyetleri  de gezip görmelerini isterim.

Bir kahvede ve benzeri yerlerde farklı illerde gelen vatandaşlarımızın birbiri ile sohbet etmeleri yeni arkadaş kazanmalarında yararlı olur.

Ben bunun canlı örneğini yaşadım. Yaklaşık otuz yıl önce, eşi ile güreşleri izlemek için gelen bir vatandaşımız eşine kalacağı bir yer bulamamış.

Eşi ile Kırkpınar’a  yakın bir yerden geçerken rahmetli eşimin de içinde olduğu kadınlar toplantısının  yanına geldiklerinde kadının kocası selam vererek eşine kalacak bir yer bulamadığını  ifade etmişti. Biz evimizde hiç tanımadığımız bu  kadını  iki gece misafir ettik. Mahalle kadınları toplanıp kendisi ile sohbet ettiler.Karacabey ilçesinin köyünden olan  bu kadın ve   eşi dua ederek Edirne’den ayrıldı.Yıllar sonra bu  kişilere oğlumun işi gereği orada olması nedeniyle kendilerine  ulaştım.Ailecek tanıştık, yeni bir dost edindik. Bu dostluk şimdi de çocukları ve torunları ile devam ediyor.

Kırkpınar etkinliklerinden yararlanarak böyle yeni dostluklar edinilebilir.Dünyada baki kalan bu dostluklar değil midir? Edirneliler olarak gelen misafirlere yaklaşıp sohbet ederek yeni arkadaşlar edinelim.

-----------------------

İKİ MUTLU GÜN HAYIRLI OLSUN!

Avrupa Kupasında Avusturya’yı yenerek  futbolda büyük başarı kazandık.Yurtiçi ve yurt dışındaki vatandaşlarımız   bu başarıdan mutlu oldular.Halkımıza bu  tür milli  başarılar   moral veriyor.Millet olarak buna muhtaç durumdayız.Bu başarıyı doya doya yaşadık.

----------------------

EMEKLİLER YILININ MUTLULUK HABERİ

Futbolda kazanılan bu başarının  öncesi emeklilere yapılacak maaş zamları açıklandı.Emekliler yılı olarak açıklanan bir dönemde bu zam oranları  spordaki sevincimizi kursağımızda bıraktı.

Bu koşullarda, fiyatların alıp başını gittiği bir ortamda emekli maaşı ile geçinmek mümkün mü? Yeni bir memurun Edirne’ye tayini çıkmış ,kiralık bir ev aradığını söyledi.Bunun için emlakçiye gittiğinde:Edirne’de 25 bin liranın altında ev bulunamayacağını öğrenmiş.İş bununla da  kalmıyor.Üç aylık peşin isteniyormuş.Bu memur alacağı para ile nasıl geçinecek.Çivisi çıkan bu piyasaya el atılması gerekmiyor mu?.Tuzu kuru olanlar için böyle bir sorun yok.Emeklilerimize adları verilen bu yıl  hayırlı olsun…  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.