Cumartesi Pazarı olarak bilinen Pazar yerinde bazı pazar esnaflarının tezgahlarını açmadığını görüyoruz. Esnaflar halkın pazarlara ilgisinin azalması sonucu pazara gelmenin faydası olmadığını savundular.
Daha önceleri pazarın büyük bölümünü dolduran ürettikleri ürünlerini pazarlayan köylü üreticileri de Pazar gün açılan pazara ilgi göstermiyor.
O gün pazar yerine giden vatandaşlar eli boş dönüyor. Tarihi binalardaki pazar yerlerimizde de durum farklı değil. Çarşıları gezip dolaştığınızda bazı iş yerlerinin açık olmadığını görüyoruz.
Ekonominin en önemli göstergesi olan esnaflarımızın düştükleri bu durum ekonominin sağlıklı gitmediğinin göstergesi olmuyor mu?
Halkın alım gücünün azalması esnafları da güç durumda bırakıyor. Bakkalların bir biri ardına kapanmasından sonra diğer iş dallarında faaliyet gösteren esnaflarımız da iş yerlerini kapanma tehlikesi ile karşı karşıya.
Vakıf kiralarına yapılan yüzde yüz artış ile vakıf çarşılarındaki esnaflarımız diğer giderleri ile birlikte geçimlerini ancak harç burçla sağlayabildiklerini söylüyor.
Taşıma suyla değirmenin dönmesi zor. Muhtarlıklara bakıyorsunuz, adreslerinde bulunmadığı için mahalle muhtarlarına teslim edilen evrakların tamamına yakını borç tebligatlarından oluşuyor.
Her vatandaşın cebinde çok sayıda banka kartı var. .Dara düşen vatandaşlar borcu borçla karşılama peşinde.
Geçim sıkıntıları azalacağı vaatlerine rağmen artarak devam ediyor.
Alışveriş merkezlerine giden vatandaşları siyasiler dikkate almalı. Ekonominin nabzı kapalı alanlarda değil, çarşı pazarda ölçülür.
Halk siyasileri oralarda görmek istiyor.