Geçen hafta ilk öğretim yılı açılıp,öğrencilerin okulları doldurması ile geleceğimizin güvencesi gençleri gördükçe gururlanıyoruz

Hangi yaşta olursak olalım ilkokul yılları hepimizin özlem duyduğu,tekrar yaşamayı arzuladığımız yıllardır.

Anılarımızda hep o günler yer veririz. Geleceğin zor koşullarına ilk adımı attığımız yıllardır ilk okul yılları, anılarımızdan  silinmez

O yıllardan başlayıp iyi eğitim alıp şansı da iyi olan arkası da sağlam olanlar başarı dolu geleceğe kavuşur.

Ülkemizde ,iş olanaklarından haklı olan her zaman haklı olmuyor.Onların yerine arkası güçlü torpili olanların iş güç sahibi olduğu bir dönemini yaşıyoruz.

Okulların açılması ile öğlen tatillerinde yiyecek bulmak için koşuşturan öğrencileri görüyorum.

Ekonomik şartları iyi, olan aileler evlatlarının beslenmesi için yeterli yiyeceği beslenme çantasına koyabiliyor, veya yanlarına para vererek istediği yiyeceği almasını sağlarlar.Peki bu imkanı olmayanlar fakir öğrenciler ne yapsın?

Onlar da ailesinin çantasına koyduğu bir dilim yağ veya salça sürülmüş ekmeği su ile katık yaparak yetinmek zorunda kalıyor.

Kantindeki yiyecekler pahalı olduğu için oradan yararlanmaları mümkün değil.

Okul çevresinde yiyecek satan işyerleri okulların açılış günlerini dört gözle bekler.

Öğlen saatlerinde yiyecek satılan yerlerin masalar varlıklı ailelerin öğrencileri ile dolar.Bunlar sadece ekonomik şartları uygun olan aile çocuklarıdır.Bu imkanı olmayanlar ise onlar seyretmekle yetinir.

Bazı zengin çocukları yiyeceğini bitiremediği zaman kalanını kendisini izleyen yoksul aile çocuklarına verdiklerine tanık oldum.

Kendine arkadaşının artan yiyeceğini çekinerek ve utanarak artık yiyeceği yemek zorunda kalan öğrencileri görmek ne acı.

--------------

DEVLETİMİZ ÖĞRENCİLER BİR ÖĞÜN YİYECEK VEREMEZ Mİ?

Onlar geleceğimizi emanet edeceğimiz nesil , gençlerimiz.Onların sağlıklı,zinde yetişmeleri bizlerin ortak görevi olmalı. Atamız dahi, “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur “demiş .Sağlam vücut için çocuklarımızın iyi beslenmeleri gerekir.

Bugün dar gelirli, geçimden aciz ailelerin çocuklarının sağlıklı olmaları için ihtiyacı olan yiyeceği sağlaması mümkün mü? Çocukların benizlerine baktığınızda bunu görüyorsunuz.

Çocuklarına bir öğün yemeyi esirgeyenler aslında geleceğimizi emanet edeceğimiz neslimize en büyük zararı vermiş oluyorlar.

Sağlıklı yetişmeyen, gerekli gıdayı alamayan nesil geleceğin güç koşullarını nasıl göğüsleyecek.

---------------

ÖZLÜ SÖZ

Dalkavukların getirdiği çıkar,dürüstlüğün getirdiği çıkardan daha verimli olsa da o ülke batar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.