EFENDİNİN HALİNE BAK

Atatürk Cumhuriyetin kurulma aşamasında toplumun çoğunluğunu oluşturup, sefalet  içinde yaşayan köylülere dikkat çekerek “Köylü Milletin Efendisidir” sözleri ile köylülere büyük  değer verilmesi gerektiğini vurgulamıştır.

Aradan bir asırlık zaman geçti. Bugün köylünün durumuna baktığımızda efendilik bir yana nüfusuazalarak  yüzde ona düşen köylülerimiz sefaletle boğuşuyor.

----------------

KÖYLER YAŞLILAR MEKANI OLDU

Toprakları ile geçinemeyen köylülerimiz  yerini yurdunu terk etti. Bugün köylerimizde genç nüfus kalmadı.Köylere yaptığım ziyaretlerde yaşlı insanlarla karşılaştım. Neden köy nüfusunun azaldığını sorduğumuzda aynı gerekçe ile karşılaşıyoruz.”Toprağımızla geçinemiyoruz.Gençlerimiz iş bulma umudu  ile fabrika olan illere gittiler.

Bizler burada hiçbir iş yapamayan, ekip biçmeyen yaşlılarla baş başa kaldık.Köyler yaşlılar mekanına dönüştü” sözleri ile karşılaşıyorsunuz.

--------------

ATATÜRK’ÜN SÖZLERİ SİLİNMİŞ.

Bu köşemde defalarca dile getirdim.Edirne  Özel İdare binasının giriş kapısı yanındaki Atamızın büstünün altında  daha önceleri “Köylü Milleti Efendisidir” veciz sözü yer alıyordu.

Her ne akıl ise  Atatürk’ün bu sözleri silinip.Kimin söylediği belli olmayan” Millete efendi gerekmez.Onlara hizmet eden efendidir “mealinde sözler yazılmış.Bunun nedenini İl Genel Meclis üyelerimize de sordum yanıt alamadım. Ulu önderimizin bugün çiftçi kuruluşlarında yer alan sözleri hangi gerekçe ile silinmiştir. Bunun   yanıtını merek ediyorum.

FIKRA

TELEVİZYON

Temel, bir televizyon kanalında yarışmaya katılır.

Yarışmayı kazanır. Kazandığı para eksik ödenir.

Temel bunu sebebini sorar:

“bu paradan vergi alıyoruz” cevabını alır.

Bunu üzerine temel avukata başvurur:

Avukat ona:

“Televizyonu mahkemeye ver “der.

Aradan bir zaman geçer avukat yolda temeli görür, ona sorar:

“Temel televizyonu mahkemeye verdin mi?

Temel cevap verir:

“Verdim amma ertesi  gün geri istedim.

İnsan televizyonsuz olmuyor.”