BAZI DİZİ  FİLMLER TOPLUMA ZARAR VERİYOR

Televizyonlarda her gece görmeye alıştırıldığımız dizi filmleri ile gelenek ve göreneklerimizin bir çoğu dejenere oluyor.

Her türlü entrika ,oyunların sergilendiği daha ziyade mafya benzeri olaylarını konu edildiği bu filmleri örnek alanlar toplumu ne hale getirir.

Daha önceleri seyrettiğimiz,Amerikan filmlerinde haklının haklı olması yerine her türlü dalavere ile güçlünün haklı duruma getirildiği “Cayer” benzeri filmleri halkın günlük yaşamalarında uygulamak istemeyeceklerini kim garanti edebilir.

Şöyle bir, eski siyah beyaz filmleri göz önüne getirelim.Onların güzelliğini halkla bütünleşen konularını bugünkü salon sosyetesinin yaşantısını yansıtan filmlerde görmeniz mümkün değil.

Giyim kuşamları,konuları ile de halkın genel yapısından uzak olan bu filmlerin toplum üzerindeki tahribatı,toplum arasında yaratacağı özentilerini kimse hesap etmiyor.Mafya benzeri diziler gençleri suç işlemeye  teşvik etmiyor mu?

Öte yandan bazı TV kanallarındaki aile sorunları ve bu alandaki çarpıklığı irdeleyen aileler arası boşanma ve diğer sorunları medya kanalı ile sunularak acaba neyi amaçlıyor?

 Bunların da kurgulu konularla yansıtılmış olduğu kuşkusuz .Programa çıkanları tavırlarından bunu görmek mümkün.

Bu programlarda gördüklerini günlük yaşantılarında uygulamak isteyenlerin olmayacağını kim garanti edebilir. Halkımızın asırlardan bu yana devam eden,birlik ve beraberliğimizi zedeleyecek bu tür programlar nasıl hoşgörü İle karşılanıyor?

Bazı alanlarda duyarlı olan TV denetçileri böyle programları topluma verebileceği zararı hesap etmiyorlar mı?

-----------------------

ŞANS 0YUNLAR ALANI GENİŞLİYOR

Daha önceki yılarda ülkemizde sadece milli piyango ve az sayıda şans oyunu ve at koşuları ,ile sınırlı olan şans oyunlarına halkın ilgi göstermesi sonucu sayıları her geçen gün artıyor.

Bir süre öncesine kadar kazı- kazan denilen şans oyunu sayısı kart fiyatlarına göre defalarca artırıldı.Önceleri beş ,on lira ile sınırlı olan şans kartları şimdi elli ve yüz liraya kadar uzandı.

Halk “belki bana da çıkar” beklentisi ile başka alanlarda harcaması gereken parasını şans oyunlarına harcıyor.

İkramiyenin çıkma şansının çok az olduğunu hesap eden yok.

İkramiyenin çıkma şansının çok az olduğunu hesap eden yok.Yaşamını böyle şans oyunlarına bağlamak bir toplum için ne sonuçlar doğurur.

Onu hesap eden yok.Emeksiz para kazanmak alışkanlığı toplumda iyice yaygınlaşıyor.