BU KIŞ ÇOK ZOR GEÇECEK

Günden güne zorlaşan ekonomik koşullar nedeniyle yaklaşan kış aylarında geçin şartları daha da zora girecek.Yaz aylarında vatandaşlar bu zorluk yeterince hissetmedi. Kış ayları geldiğindemasraflar katlanarak artıyor.

     Yiyecek masrafları,yakacak, giyecek parası dar gelirli vatandaşların  geçimini iyice zora sokacak.Vatandaşlar bugünden dahi o günleri nasıl atlatacağını kara kara düşünüyor.Girdi fiyatlarına üst üste gelen zamlar,elektrik,su doğal gaz fatura bedelinin artmasını önlemek için verilen sözler yerine getirilmiyor. Halkın tüketim ürünlerinden bugüne kadar ucuzladığını kimse iddia edemez.

   İndirim yapılıyor iddiası ile önce zamlı fiyat yazılıp sonra indirim yapılıyor gibi gösterilen bol doksan dokuzlu fiyatlara halk ilgi göstermiyor.

MUHTARLIKLAR  BORÇ TEBLİGATLARI İLE DOLU

Adresinde bulunmayan vatandaşların mahalle muhtarlıklarına teslim ettikleri posta tebligatlarının tamamına yakını ya icra ve ceza bildirimi. Postacılar, eskiden olduğu gibi mektup dağıtımı yapmıyor Gün boyu imza karşılığı teslim edilen  borç ve icra dağıtımı yapıyor. Bu durum dahi ekonomik durumun göstergesi olmuyor mu?

Kış aylarında bu tebligatlar daha da artacak.

YEDİ EMİN PARKLARI EKONOMİNİN GÖSTERGESİ.

Borç karşılığı el konulan otomobil, traktör  ve benzeri motorlu araçlar yedi emin alanlarında toplanıyor. Son yıllarda icralık nedeniyle el konulan  araçlar nedeniyle yedi emin alanları yetersiz hale geldi. Yeni alanlar açılıyor.

Hiç kimse  zora düşmeden elindeki malını elinden çıkarmaz.Başka çaresi kalmayan vatandaşlar ekmeğini kazandığı aracını  borcuna karşılık teslim etmek zorunda kalıyor. Onların dışında bir de mutfak araçları ve mobilyaların toplandığı icralık eşya alanlarını düşündüğümüzde halkın ne denli sıkıntıda olduğunu anlıyoruz. Borç nedeniyle  teslim edilen araçlar meydanda çürüyüp kullanılamaz hale geliyor.

FIKRA

ZEKA İŞİ

Haydarpaşa’dan trenin kalkmasına birkaç dakika kala bir kadın bilet gişesinin önüne geldi.Arkasında beş on kişi daha bekliyordu.

Gişe memuru sordu:

-“Nereye?”

Kadın

“ Bana baksana sen.benim nereye gideceğim seni ilgilendirmez. Ne kadar meraklısın öyle?”

Memur bu söz üzerine öfkeden kıpkırmızı kesildi. Fakat bozuntuya vermedi.

“Dinle bacı kaybedecek vaktim yok bana söyle nereye gideceksin?”

-Peki söyleyeyim Ankara’ya..”

“Ver öyleyse 100 lira”

Kadın paraları sayıp biletini alıp çıktı.

Daha sonra arkasında sırasını bekleyenlerden birine göz kırparak kulağına fısıldadı.

”Yahu bu ne meraklı adam.Amma ben kül yutar mıyım? Ankara’ya gidiyorum dedim.Halbuki ben İzmit’e kızımı görmeye gidiyorum.

Peşimden gelmesin diye mahsus yalan söyledim."

--------------

ÖZLÜ SÖZ

DÜNYA ÜÇ GRUP İNSANDAN OLUŞUR

Sonuçları ortaya çıkaran küçük ve başarılı grup,olup bitenler seyreden oldukça büyük bir grup ile diğer grupları ve nelerin olup bittiğini bilmeyen muazzam bir kalabalık.