Ülkemiz insanında gerek siyasi konularda gerekse günlük yaşantımızda sorunların çözümünde kararsız olduğu, sorunların çözümüne katkı sağlamak istemeyenlerin başvurduğu bir yöntem tarafsız görünmek oluyor.
Son günlerde bu konu daha çok siyasi tercihlerde gündeme geliyor.
Partisinin siyası tavrını izlediği yöntemi benimsemeyen parti taraftarları kendilerine en yakın siyasi partiyi tercih ederek tarafını belirleme yerine çoğu kez:” Ben bu işte yoğum,tarafsızım ” diye görüşlerini açıklar.Partililerin bu tavırları demokrasi ile idare edilen bir ülke halkına uygun olur mu.?
Sen taraf olduğun bir siyasi partinin görüşünü benimsemeyebilirsiniz.Onun ardından taraf olacağınız ikinci bir siyasi görüşe destek verilmesi gerekmez mi?
--------------------------
TARAFSIZLIK KARŞI GÖRÜŞE DESTEK DEMEKTİR
“Ben siyasi tercihimde yoğum hiç kimsenin taraftarı değilim” demek aslında o göreve layık olmayanlara destek olmak kol kanat germek anlamına gelmiyor mu?
Tarafsız olmak aslında o işte bitaraf olmak anlamına gelmez mi?
Böyle kararsız tavır içinde olanların ülkede yarın meydana gelebilecek olumsuz siyasi gelişmeler karşısında ne kadar söz söyleme hakkı olacak.
Ülkemizin yapısına göre siyaseti yansıtan partilerimiz var . Bunlar merkezde, sağ ve sol cenahta halkın görüşleri dikkate alınarak kurulup faaliyetlerini sürdürüyorlar.
Halkımız da bunlardan birini tercih ederek siyasi tavrını ortaya koyuyor.
Kendi partisindeki kişilerden kaynaklanan hataları ileri sürüp partisi ile bağlarını koparıp “ Ben hiçbir partiye oy vermeyeceğim tarafsız kalacağım “demek aslında siyaset dışı kalmak bitaraf olmak bizim gibi demokraside engellemelerle de olsa belli bir mesafe alan bir ülkenin halkına ne kadar uygun düşer.
Sen kendi partinin siyasetini benimsemeyebilirsiniz.O zaman kendi görüşüne en yakın olabilecek ikinci bir siyasi partiye oyunu kullanmak en demokratik tavır değil midir?
Yine bir seçim arifesinde kendi partilerinde istediği bir yere gelemeyenler veya taraftarlarının göreve gelmemesinden yakınanlar partilerini suçlayıp yeni siyasi yol arama yolunu seçiyor.
Bazıları ise “ben bundan sonra tarafsız kalacağım” diye aslında partilerine kırgın olduğunu buna karşın diğer partilerle ilgisini gizleyen, onların başarısına çanak tutan bir tavır olmuyor mu?
Bu kişiler ya sözünün altında kalarak istemeyerek de olsa yine kendi partilerine oy verecek, ya da bugüne kadar karşı olduğu bir partinin taraftarı olacak.
Türkiye gibi seçime katılımın yüksek olduğu bir ülkede “tarafsızım” demek pek inandırıcı bir gerekçe değil.
Seçim günü geldiğinde her vatandaş seçim sandığında oyunu vermeyi önemli bir milli görev olarak görür.
Siz bakmayın seçim öncesi böyle siyasi dalgalanmalara.
Seçim zamanı geldiğinde tarafsız görünenlerin yine taraf olduklarına tanık olursunuz .Tarafsız görünmek siyasi kırgınlıkların geçici yansımasından kaynaklanan bir duygudur.
Seçime kadar tarafsız olanlar yine taraf olma yarışına katılırlar.Bu seçimde de bitaraf görünenlerin taraf olanların yanında yer alacağını göreceğiz.
Halkımız için seçim en önemli milli vazife olarak görünür.