Yer Edirne Merkez Yüksel Yeşil İlk Öğretim Okulu  ilimiz eğitiminde başarılı olan okullarından biri olarak biliniyor .Bakıyorum eğitimin devam ettiği  günlerde  veliler  hava koşulları  kötü olsa da okul önlerinde açık havada evlatlarının çıkış saatini  bekliyor.

Okul çıkışında  gideceği yer uzak olanlar servis araçları ile yakın olan ana sınıfı ve  ilk sınıf öğrencileri aileleri ile evlerine gidiyor.

Eğitimin devam ettiği saatlerde okul önünde gün boyu bekleyen ailelerin bir talebi var.Yağışlı havalarda gidecekleri  sığınabilecekleri yer yok .Böyle günlerde okul yanında altına sığınacakları portatif bir yer yapılmasını istiyorlar.

Minibüs durakları benzeri yapılacak bu yerlerde  yağmurdankorunacakları için böyle bir seyyar daha  ekonomik malzemelerle  bir yerin yapılıp yapılmayacağı önerileri var.Aralarında yaşlı olanlar da var .Veliler bugün eğer oturabilecekleri bir bank varsa oturabiliyor. Yoksa  öğrencilerin dağılım saatini ayakta beklemek zorunda kalıyor.

Okulun yanından geçtiğimde  velilerin bu halini gördüğümde üzüntü duyuyorum.İlgilenenlere iletmek istedim.

---------------

EĞİTİM ŞARTLARI GİTTİKÇE ZORLAŞIYOR

Eğitim sistemindeki tutarsızlık evlatlarına iyi bir eğitim vermek isteyen aileleri özel okullara veya maddi gücü olmayanları eğitimi kaliteli olarak bilinen okullara yöneltti.Bu arada eğitimi yeterli görmeyen aileler öğrencilere ayrıca kurs alma yolunu seçiyor.

Yaz boz tahtasına dönen eğitim  sistemi sonucu Edirne’nin ülke genelinde ilk onlarda yer alan başarısı daha alt sıralara indi.

Velilerimiz bunu hazmedemeyip başarı için yeni yöntemler arıyor.Geleceğimizin güvencesi olacak  gençlerin başarısı için her türlü fedakarlığa katlanıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.