1946 yılından beri ülkemizde Aralık ayı içinde Tutum ve Yerli Malı Haftası kutlamaları yapılıyor.1983 yılında adı Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası olarak değiştirilen haftanın etkinlikleri ağırlıklı olarak okullarımızda gerçekleşiyor.
Amaç; Çocuklarımıza tutumlu olmanın ailemize ve topluma getireceği yararları fark ettirebilmek.
Öğretmenlik yaptığım yıllarda;
AK AKÇE KARA GÜN İÇİNDİR.
SAKLA SAMANI GELİR ZAMANI,
DAMLAYA DAMLAYA GÖL OLUR. Atasözlerine dikkat çekerek
YERLİ MALI YURDUN MALI,
HER TÜRK ONU KULLANMALI Sloganı ile onları tasarrufa yönlendirmeye çalışırdık. Bankalardan ücretsiz elde edebilecekleri kumbaralarda paralarını biriktirmelerini söyler,
Çok sevimli kumbara
Her gün istiyor para
Kumbarayla dost olan
Dünyada düşmez dara gibi şiirleri okuturduk.
Son yıllarda uluslar arası ticaretin kolaylaştığı, toplumların tasarruftan ziyade tüketime yönelmenin cazibesi ve yerli yatırımcılarımızın ülke dışındaki rakipleriyle yarışma zorlukları nedeniyle dış satım –dış alım arasındaki dengenin ülkemiz aleyhine geliştiğini görüyoruz.
Sonuçta bu günün çocukları yarının yatırımcısı olarak ürettikleri ile önce ülkemiz insanının ihtiyaçlarını gideren ve ürettiklerinin fazlasını ihraç ederek zenginleşmemizi sağlasınlar.
Sözün özü; 12-18 Aralık günlerinde kutlanan Haftanın amacının önce kendimizin sonra tüm Dünyanın aradığı TÜRK MALLARININ kalitesi olması gerektiği bilinciyle YERLİ MALI YURDUN MALI,
HER TÜRK ONU KULLAMALI diyorum.