Bir üniversiteden alınan  çürük raporu sonucu daha önceki yıllarda yıkılmasına karar verilen Edirne öğretmen evinin yeniden yapılması konusunda verilen sözler bir türlü yerine getirilmedi.

O zamanda bazı haber kaynakları bu yerin Aydın Üniversitesine verileceği yolunda iddiada bulundu. O gün bu gün aradan  9 yıl geçmesine rağmen Edirne’de yeni öğretmen evi yapılmadı. Bazı binaların Öğretmen evine verileceği konusundaki söylentiler de gerçekleşmedi.O zamandan bugüne kadar eğitimin merkezi olan, binlerce öğretmenin görev yaptığı bir ilin öğretmen evi yok.

Edirne ilçelerinde öğretmen ev bulunmasına karşın il merkezine neden yok sorusuna cevap bulunamadı.

Öğretmen evinin faaliyette olduğu yıllarda  bu modern binada  öğretmenler için ve gerektiğinde halka açık olarak lokantası bulunuyordu. Bazı resmi davetlerin yemekleri  deburada yapılırdı. Meslek kuruluşlarının  yemekli toplantıları burada olurdu.Hijyenik ortamı ve  daha ekonomik fiyatı ile burası daha cazipti.

Öğretmen evinin gelen konuklar için yatacakları odaları bulunuyordu. Ayni binada konferans salonu vardı, bazı toplantılar burada yapılıyordu. Aynı çatı altında hizmet veren kıraathanesi, berberi, konuklar için oturacakları salonu olan  bu binanın yıkılması  eğitim emekçilerini bu hizmetten mahrum etti.

KURULUŞUNDA ÖĞRETMENLERİN KATKISI  VAR

Öğretmen evinin yapılma aşamasında  öğretmenler maddi ve manevi katkıda bulundular. Bunu yaşı ilerlemiş öğretmenlerimiz  de biliyor.

Daha sonraki yıllarda öğretmen temsilcilerinin yıkılan yerde yeniden öğretmen evi yapılması konusundaki girişimleri sonuç vermedi.

Bugün için öğretmen evi konusu unutulmuş görünüyor. Öğretmenler, evlerinin olmamasından şikayetçi. İlçelerde olan   bir tesis neden ilde  yok diye yakınmalar sonuç vermiyor.

Eğitim dernek temsilcilerinin başvuruları da sonuçsuz kaldı.En küçük illerde dahi buluna Öğretmen evi neden Edirne’de yok.Bunu arkasında farklı nedenler aranıyor.Eğitim emekçileri  kendileri için önemli bir sosyal tesis olan öğretmen evi konusunda neden gerekli girişimde bulunmuyor. Bu kafalarda soru işareti yaratıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.