Edirne belediyesince halkı okumaya teşvik amacıyla  bazı minibüs duraklarına koyduğu “Oku  ve,okut” adındaki kitap koyulan dolaplar  bugün bom boş.Bir dönem halktan ilgi gören vatandaşların evlerindeki kitapları okuyucu sayısı artsın diye  konulan kitaplıklara daha sonra ilgi azaldı.

Şimdi bu dolaplar toz toprak içinde içine çöpler ve yiyecek atıkları konuluyor. Benim de evinde kitaplarımın bir bölümünü  dolaplara koymuştum. Bunda amacım  kitap okurlarına hizmet etmekti.

Okunup daha sonra tekrar  dolaplara  konulması gereken kitapların tamamı tekrar geri gelip  yerlerine konmadı .

Kitapların bazılarının çöp araçlarına atıldığına bazılarının evlerde kaldığını  gördüm.

Edirne gibi  halkınkültür seviyesi yüksek olması gereken bir ile kitap okumaya  yönelik  bu görüntü yakışmıyor.

Kitap okuma alışkanlığı olmayan,okumayı  gereksiz  sayan, önemsemeyen   toplumlar bugüne kadar  kalkınamamış. Bundan ders almalıyız.

-------------------

MİNİBÜS CEPLERİ DURAK YERİ DEĞİL

Kentimizde şehir içinde yolcu taşıyan minibüsler için yolcu indirme  bindirme yeri olarak kullanılan cepler özel araçların park yeri olarak kullanılıyor. Minibüs sürücüleri ve yolcular bundan şikayetçi.

Yetkililere sunarım.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.