‘YEDAM ATÖLYESİ’NDEN SERGİ

 Edirne Yeşilay Danışmanlık Merkezi’nin danışanlarının yaptığı tasarım eserleri sergilendi. Bağımlılıkla mücadeleye dikkat çekmek amacıyla açılan sergi büyük ilgi gördü.

‘YEDAM ATÖLYESİ’NDEN SERGİ

 Edirne Yeşilay Danışmanlık Merkezi’nin danışanlarının yaptığı tasarım eserleri sergilendi. Bağımlılıkla mücadeleye dikkat çekmek amacıyla açılan sergi büyük ilgi gördü.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
25 Ocak 2024 Perşembe 00:00
‘YEDAM ATÖLYESİ’NDEN SERGİ

Edirne Yeşilay Danışmanlık Merkezine başvuran danışanların YEDAM Atölyesi’nde tasarladıkları eserler sergilendi.

Kentteki bir alışveriş merkezinde düzenlenen serginin açılışını Edirne Vali Yardımcısı Ali Uysal, İl Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı, Cumhur İttifakı'nın Belediye Başkan Adayı Belgin İba, Edirne İl Turizm ve Kültür Müdürü Kemal Soytürk, Edirne İl Sağlık Müdürü Mustafa İshak Yıldırım, Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Harun Tohumcu, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, Edirne Yeşilay Şube Başkanı Müzekka Bayrak ve Yeşilay Bölge Koordinatörü Sebahattin Bilgiç birlikte yaptı.

Bir gün süreyle açık kalan sergide yaklaşık 400  eser sergilendi.  Sergide ayrıca ödüllü karikatür çizimleri de yer aldı.

Edirne Valisi Yardımcısı Ali Uysal, basın mensuplarına verdiği bilgide YEDAM’a yapılan başvuruların genelde madde bağımlılığı ve uyuşturucu olarak algılandığını dile getirerek, “Fakat artık günümüzde yeni bir bağımlılık var Teknoloji bağımlılığı dediğimiz. Benim sosyal medya bağımlılığı dediğim bağımlılık var. Buna da çok dikkat etmemiz gerekiyor. Gençlerimizi doğayla, toprakla buluşturmamız lazım” diye konuştu.

Edirne Yeşilay Şube Başkanı Müzekka Bayrak, “2023 yılında Edirne ve Keşan YEDAM tarafından bağımlı ve bağımlı yakınları ile gerçekleştirilen görüşme sayısı bin 191 kişidir. Bağımlılıklarla mücadelemizde Yeşilay’a destek veren başta valimiz Yunus Sezer olmak üzere tüm kurumlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Yavuz Göktaş

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.