TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN 100. YILINA ÖZEL BİR HEDİYE: "DİL VE EDEBİYATTA AFET" BİLİMSEL KİTABI

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Cumhuriyetin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında "Dil ve Edebiyatta Afet" adlı bilimsel kitabı yayımladı.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN 100. YILINA ÖZEL BİR HEDİYE: "DİL VE EDEBİYATTA AFET" BİLİMSEL KİTABI

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Cumhuriyetin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında "Dil ve Edebiyatta Afet" adlı bilimsel kitabı yayımladı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
10 Kasım 2023 Cuma 00:00
TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN 100. YILINA ÖZEL BİR HEDİYE:  "DİL VE EDEBİYATTA AFET" BİLİMSEL KİTABI

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılını kutlama coşkusu, ülke genelinde bir dizi özel etkinlik ve çalışma ile taçlandı. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümüne özel olarak düzenlenen seminerler, konferanslar, paneller vb. etkinlikler bu anlamlı dönemi coşkuyla karşılayan Türkiye halkını bir araya getirdi. Bu özel dönemin anlamını daha iyi anlamak ve vurgulamak için Trakya Üniversitesi tarafından "Dil ve Edebiyatta Afet" adlı bilimsel kitap Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılına armağan edildi. Bu eser Trakya Germanistik Araştırmaları kapsamında, Prof. Dr. Hikmet Asutay, Dr. Öğr. Üyesi Selma Akol Göktaş, Arş. Gör. Rahim Şentürk ve Arş. Gör. Binnur Arabacı Candan editörlüğünde, Trakya Üniversitesi Yayınları’ndan yayımlandı.

Kitabın editörleri Prof. Dr. Hikmet Asutay, Dr. Öğr. Üyesi Selma Akol Göktaş, Arş. Gör. Rahim Şentürk ve Arş. Gör. Binnur Arabacı Candan kitap hakkında şu ifadelere yer verdi:

Son zamanlarda bütün dünyayı etkisi altına alan “afet” olarak adlandırılan olaylar şüphesiz ki yaşamın her alanını etkisi altına aldığı gibi eğitim ve öğretimi de derinden etkilemiş ve tüm dünyada değişikliklere neden olmuştur. Özelikle 2019 yılının son aylarında ortaya çıkan Covid-19 pandemisi bütün dünyayı etkisi altına almış olan son yüzyılın felaketi olarak adlandırılabilecek bir olaydır. Dünya çapında yaşanan bu felaket tüm okul kademelerinde ve üniversitelerde uzaktan eğitim ve hibrit eğitim gibi yeni eğitim modellerinin uygulanmaya konulmasına sebebiyet vermiştir. Yine Türkiye’de 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş ili merkezli on bir ilde meydana gelen, son yıllarda yaşanan en büyük felaket olan depremlerde birçok vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Bu felaket ile birlikte üniversiteler eğitime tekrardan uzaktan eğitim modeliyle devam etmek durumunda kalmıştır. Depremler, pandemi, sel olayları gibi doğal afetler yaşanırken, ülkemizde yaşanan felaketler dışında dünya genelinde de insanların yarattığı savaşlar gibi felaketlerde yaşanmaktadır. Ukrayna-Rusya savaşı, İsrail-Filistin savaşı gibi felaketlerin dünyaya doğrudan etkisi olmasa da ekonomik ve eğitim boyutunda büyük etkileri olmaktadır. Bu nedenle, yaşanılan felaketlerin dil ve edebiyat dünyası üzerinde etkilerini anlamak, ortaya çıkarmak ve tartışmak için bu eser kaleme alınmıştır.

Bu kitap, dil ve edebiyatın felaketler karşısındaki rolünü ve önemini ele alan bir ilk çalışma olma özelliği taşıyor. Kitabın, dil ve edebiyat alanındaki araştırmacılar, akademisyenler ve öğrenciler için olduğu kadar, felaketler karşısında dil ve edebiyatın işleviyle ilgilenen herkes için değerli bir kaynak olacağını düşünüyoruz."

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.