TERCAN, "KURTULUŞUMUZUN 100. YILI KUTLU OLSUN"

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Zakir Tercan, "Balkanların barış ve huzur kenti olan Edirne’mizin düşman işgalinden kurtuluşunu kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz." dedi.

TERCAN, "KURTULUŞUMUZUN 100. YILI KUTLU OLSUN"

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Zakir Tercan, "Balkanların barış ve huzur kenti olan Edirne’mizin düşman işgalinden kurtuluşunu kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz." dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
25 Kasım 2022 Cuma 06:00
TERCAN, "KURTULUŞUMUZUN 100. YILI KUTLU OLSUN"

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Zakir Tercan, 25 kasım Edirne'nin Edirne'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 100.yılı nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı.

Yayınladığı mesajda şunları kaydetti:

"Edirne’nin ilk valisi olan Lala Şahin Paşa tarafından 1361 yılında fethedilen şehrimizde yüzyıllar boyunca huzur ve barış iklimi hâkim olmuş ancak yirminci yüzyılın başlarında ise kara günler yaşamıştır.

Edirne'nin kurtuluşu,  Osmanlı kuvvetlerinin I. Balkan Savaşı'nda Sırp ve Bulgar kuvvetlerine karşı kaybettiği Edirne Muharebesi ile Osmanlı idaresinden çıkan ve Londra Konferansı ile Bulgaristan Krallığı'na bırakılan şehrin, II. Balkan Savaşı sırasında Enver Paşa komutasındaki Osmanlı Ordusu tarafından 21 Temmuz 1913 günü geri alınması ve sonra  I. Dünya Savaşı sırasında Mondros Mütarekesi sonrası Yunan kuvvetlerince 25 Temmuz 1920'de işgal edilen Edirne'nin, Mudanya Ateşkesi gereğince    Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 25 Kasım 1922 tarihinde Türk Ordusunca  teslim alınmasıdır.

"Bugün içinde özgürce yaşadığımız bu topraklar, çok acılar çekmesine rağmen asla ve asla özgürlüğünden vazgeçmemiştir. Düşmana boyun eğmemiştir. Bu yüzdendir ki Edirne, her zaman özgürlüğün kıymetini bilmiş, Cumhuriyet'in değerlerine sımsıkı bağlı kalmıştır. Şimdi bizlere düşen en büyük görev tarihimizi en iyi şekilde anlamak, bugün içinde özgürce yaşadığımız bu toprakların kıymetini bilmek ve geçmişimizden aldığımız güçle geleceğe umutla bakmaktır.

Edirne'de yaşayan vatandaşlarımız  vatanını, devletini, milletini, bayrağını, Cumhuriyetini ve Atatürk'ü seven insanlardır. Türkiye'den başka gidecek vatanın olmadığını en iyi bilen, bu duyguyu yüreğinde yaşayan insanlardır. Son devletimizin de Türkiye Cumhuriyeti olduğunu devlete, Cumhuriyete ve vatanına kasteden dahili ve harici düşmanlara karşıda her zaman mücadelenin yanında yer almıştır.

Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu fikirleri ve devrimleriyle yolumuzu aydınlatan, farklı kültür ve inançtaki insanları vatan adı altında tekrar bir araya toplayarak, bu cennet topraklarda özgürce yaşamamızı sağlayan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi huzurunda bir kez daha saygıyla eğiliyor; Malazgirt'ten Edirne Savaşları'na; İstanbul'un Fethinden Çanakkale'ye; Çanakkale'den Kurtuluş Savaşı'na; Kurtuluş Savaşı'ndan 15 Temmuz'a bu toprakları vatan yapmak ve bu aziz vatanı korumak için canını, kanını, gözünü kırpmadan veren tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle yad ediyorum."

Haber Merkezi

Son Güncelleme: 24.11.2022 16:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.