ŞÜKRÜPAŞA'YA 'ATATÜRK PARKI' MÜJDESİ

Edirne’nin 146. parkı Vali Fahri Yücel Parkı’nın açılışı Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın katılımıyla yapıldı. Açılışta konuşan Belediye Başkanı Recep Gürkan, bir sonraki döneme planladıkları 16 dönümlük alanda yapılacak olan kent parkı müjdesini şimdiden vererek, parkın isminin de 'Atatürk Parkı' olacağını söyledi.

ŞÜKRÜPAŞA'YA 'ATATÜRK PARKI' MÜJDESİ

Edirne’nin 146. parkı Vali Fahri Yücel Parkı’nın açılışı Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın katılımıyla yapıldı. Açılışta konuşan Belediye Başkanı Recep Gürkan, bir sonraki döneme planladıkları 16 dönümlük alanda yapılacak olan kent parkı müjdesini şimdiden vererek, parkın isminin de 'Atatürk Parkı' olacağını söyledi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
26 Ekim 2023 Perşembe 00:00
ŞÜKRÜPAŞA'YA 'ATATÜRK PARKI' MÜJDESİ

Edirne’nin 146. parkı Vali Fahri Yücel Parkı’nın açılışı Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın katılımıyla yapıldı.

Edirne Belediyesi çocukların özgürce oynayabileceği alanları park haline getirme çalışmaları hızla sürüyor. Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapılan kentin 146. parkı düzenlenen törenle hizmete açıldı. Vali Fahri Yücel İlkokulu’nun karşısında yer alan parka, 2000-2004 yılları arasında Edirne’de görev yapan, kente yaptığı hizmetlerle Edirnelilerin gönlünde taht kuran, Edirne’nin Fahri Hemşehrisi Vali Fahri Yücel’in ismi verildi.

Açılışta konuşan Belediye Başkanı Recep Gürkan, 20 yıl önce Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı görevini yürüttüğünü ve Merhum Vali Fahri Yücel ile birlikte Vali Fahri Yücel İlkokulu’nun projesinde yer aldığını hatırlatarak, “Bu okulun projesinden, yer seçimine, ihalesine, binanın yapılmasına kadar bütün aşamalarında ben de vardım. 2004 yılında Valimiz Fahri Yücel,  rahmetli olunca bu okula Valimizin ismini verdik. Vali Fahri Yücel, Edirne’ye ciddi katkıları olan, Edirnelilerin gönlünde unutulmaz izler bırakan, taht kuran, çok değerli bir insandı. Buradan bir kez daha rahmetli Valimiz Fahri Yücel’i rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Ruhu şad olsun” dedi.

Vali Fahri Yücel İlkokulu’nun o dönemde mahallenin büyük bir ihtiyacını karşıladığını belirten Gürkan, şunları söyledi:

“Rahmetli Valimiz Fahri Yücel ile birlikte 2001-2002 yıllarında Edirne’mize bir yılda 200 derslik kazandırmıştık. Ve onun ardından Edirne ili, orta öğretimlere geçiş sınavında uzun yıllar birinci oldu. Çocuklarımız için yaptığımız değerli çalışmalardı. Şimdi yıllar sonra yine Vali Fahri Yücel İlkokulu’ndayız. Yine kıymetli Valimizin ismini yaşatacak ve çocuklarımızın ders aralarında ve hafta sonları konforlu, keyifli vakit geçirmesini sağlayacak parkımızın açılışını yapıyoruz."

2014 yılında göreve geldiğimizde ilimizde yer alan park sayısı 45’ti. Bugün bu parkla birlikte 146’ya ulaştı. 28 Ekim Cumartesi Günü açacağımız Cumhuriyet Parkı ile bu sayıyı 147’ye ulaşacak."

KENT PARKI MÜJDESİ

Şükrüpaşa Mahallesi’nde bir de Kent Parka ihtiyaç olduğunu belirten Gürkan, “Karagöz tabya tarafında 100 metrekarelik bir alan ayırmıştık. Önümüzdeki dönemde bu bölgeye büyük bir kent park yapacağız. Adını da Atatürk Kent Park koyacağız. Edirne’mize ve mahallemize hayırlı olsun diyoruz. Çocuklarımız inşallah burada keyifli zaman geçirecekler” dedi.

Şükrüpaşa Mahallesi Muhtarı İrfan Tasmalı da “Şuanda önünde bulunduğumuz okul, Vali Fahri Yücel İlkokulu. Bu okulun yapıldığı zamanlarda Milli Eğitim Bakanlığında Müdür Yardımcılığı görevini yapan Sayın Recep Gürkan’dı. Yatırımlara o bakıyordu. 1 yılda bu okulu mahallemize kazandırdı” dedi.

Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın önümüzdeki dönem de belediye başkanı olmasını temenni eden Tasmalı, “Mahallemizdeki Tabyalar 133 dönüm, bunun 100 dönümü park ve 33 dönümü Milli Sit Alanı. Eğer burayı da Göletten daha büyük bir şekilde Edirne halkına kazandırırsa, şimdiden mahallem ve Edirne halkı için çok teşekkür ediyorum. Yaptığı işi de adam gibi yaptığı için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yavuz Göktaş

Son Güncelleme: 26.10.2023 15:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.