SEZER, "ÇİFTÇİMİZİ MAĞDUR ETMEYECEĞİZ"

Vali Yunus Sezer, nehirden beslenen tarım arazilerini gezerek yetkililerden su durumuyla ilgili bilgiler aldı.

SEZER, "ÇİFTÇİMİZİ MAĞDUR ETMEYECEĞİZ"

Vali Yunus Sezer, nehirden beslenen tarım arazilerini gezerek yetkililerden su durumuyla ilgili bilgiler aldı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
31 Temmuz 2024 Çarşamba 00:00
SEZER, "ÇİFTÇİMİZİ MAĞDUR ETMEYECEĞİZ"

Vali Sezer, kuraklık nedeniyle Tunca Nehri’nde yaşanan su sıkıntısına karşı 6 köydeki çeltik alanlarına suyu ulaştırmak için çalışma başlatıldığını , Meriç Nehri'nden dönüşümlü olarak su verildiğini hatırlattı.

Tarım arazilerine kademeli olarak su vermeye devam edildiğini belirten Vali Sezer, "Ekiplerimizce açılmaya başlanan ilave su kuyuları ve oluşturulan sulama göletleri ile kuraklıktan etkilenen arazilerimize su vermeye devam edeceğiz" dedi.

Sezer, bu zor dönemi üreticilerimizi mağdur etmeden tüm imkanları seferber ederek birlikte aşmak istediklerini belirtti.

SU KUYULARI AÇILACAK

Vali Yunus Sezer, dere içerisinde ve tarım arazilerinin bulunduğu alanlarda çiftçileri mağdur etmemek için su kuyuları açacaklarını ifade ederken, şöyle devam etti:

"Tunca Nehri'nin üzerinde bulunan köy muhtarlarımızla beraber havaların sıcak gitmesiyle birlikte maalesef hem Tunce Nehri'nin hem de Meriç Nehri'nin debisinde son yıllarda görülen en fazla suyun azalmasıyla karşı karşıya kaldık. Bu noktada da hem çeltik komisyonunun hem de valiliğin kararıyla beraber tarım arazilerinin kurumaması, mahsulün zayi olmaması için bir çalışma ortaya konuluyor. Yaklaşık bu bir aydır devam eden bir çalışma. Burada kademeli olarak  su veriliyor. Şu an itibariyle bazı dönemlerde bu süreçte suyun debisi 3 metreküplere kadar düşmüş bulunuyordu. Şu an itibariyle son bir gündür. 8 metreküp civarında bir suyumuz var. Bölgede yaklaşık 2 haftadır, 3 haftadır su verilemeyen alanlar var. Buradaki kelpik arazilerimizi kurtarmak. Suyu aşağıya doğru bir şekilde kademeli olarak iletmek. Bunun için  DSİ ve  İl Özel İdaresi yoğun bir şekilde çalışma yürütecekler. Dere içerisinde  ve diğer tarafta tarım arazilerinin içerisinde de belli alanlarda su alan yerlerde de çiftçilerimize destek amaçlı olarak su kuyuları vurdurmaya başladık. Bu su kuyularını da çoğaltacağız. 6 köyümüz var, altı köyümüzün muhtarı, tarım müdürümüz ve ziraat odası başkanımız  bu konuda tam yetkili.Olarak süreç sonuçlanıncaya kadar çiftçilerimizi mağdur etmeden  bu süreci yöneteceğiz. Bizler de sahada olacağız. Inşallah bu yağmur dönemiyle beraber bunu da geride bırakırız ama bu kritik sürecin bir şekilde geride bırakacağız. Hiç bir şekilde  bir vatandaşımız çok sularken diğeri aşağıdakinde kurumasına da izin vermeden. Belki ürün kaybı olabilir ama en azından arazilerimizi kurutmadan tetik tarlalarımızı kurutmadan bu süreci geriye bırakacağız"

Bülent Sarıçiçek

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.