ŞEHİTLERE VEFA

18 Mart Çanakkale Savaşı'nın 109. yıl dönümü ve şehitleri anma günü Edirne'de düzenlenen törenlerle kutlandı. İlk tören Asker Hastanesi şehitliğinde düzenlendi.

ŞEHİTLERE VEFA

18 Mart Çanakkale Savaşı'nın 109. yıl dönümü ve şehitleri anma günü Edirne'de düzenlenen törenlerle kutlandı. İlk tören Asker Hastanesi şehitliğinde düzenlendi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
18 Mart 2024 Pazartesi 00:00
ŞEHİTLERE VEFA

Anma etkinliği dolayısıyla anıta valilik, garnizon komutanlığı, belediye ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından çelenkler sunuldu. Daha sonra Gazi Mustafa Kemal, silah arkadaşları ve Çanakkale şehitleri için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Törene, Vali Yunus Sezer, Garnizon Komutanı İbrahim Tuğgeneral Berat Acar ,Belediye Başkanı Recep Gürkan, daire müdürleri ve askerler katıldı.

Askerler adına konuşan piyade binbaşı İbrahim Ağırkaya, Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümünde gerçekleştirilen anma töreninde duygusal bir konuşma yaptı. Ağırkaya, şehitlerin fedakarlıklarını vurgulayarak Türk milletinin bağımsızlık mücadelesini ve şanlı tarihini hatırlattı. Konuşmasında, Türk vatanının kutsallığını vurgulayan Ağırkaya, şehitlerin ruhlarına dua etti ve gazilere şükranlarını sundu. Tören, tüm katılımcıları duygulandırdı ve şehitlerin manevi varlıklarının yaşatılması gerekliliğini bir kez daha hatırlattı.

ŞEHİTLİK ZİYARETİ

Çanakkale’de büyük mücadele vererek bu toprakları vatan yapan şehitlerimiz için saygı atışında bulunuldu. Daha sonra Vali Sezer'de ziyaret defterini imzaladı. İl Müftüsü Hasan Başoğlu'da şehitler için dua etti.

Anma törenine katılan Vali Yunus Sezer ve beraberinde bulunanlar şehitliğini gezerek mezarlıkları karanfiller bıraktı. Bu sırada duygusal anlar yaşandı.

HALK EĞİTİMDEKİ TÖREN

Törenin ardından Edirne Halk Eğitim Merkezi’nde 80. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından günün anlam ve önemine ilişkin hazırlanan oratoryo gösterisi gerçekleştirildi.

Edirne’de 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nde düzenlene oratoryoda Mustafa Kemal Atatürk’ten Seyit Onbaşı ve Ömer Halisdemir’e kadar kahramanlar canlandırıldı. Törende başta Adnan Tunca olmak üzere şehit düşen öğretmenler de sahneye yansıtılırken, duygusal anlar yaşandı.

TÜRK KAHRAMANLARI SAHNEDE

Edirne’de 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda 80. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi tarafından program düzenlendi.

Halk Eğitim Merkezi düzenlenen programa Valisi Yunus Sezer, CHP Milletvekili Ediz Ün, Tugay Komutanı Tuğgeneral Berat Acar, Belediye Başkanı Recep Gürkan, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, kamu kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, şehit aileleri, gaziler ve öğrenciler katıldı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda Türk Silahlı Kuvvetleri adına günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Piyade Binbaşı İbrahim Ağırkaya yaptı. Ağırkaya, konuşmasında Çanakkale Zaferi’nin önemine dikkat çekerken; “Dünya var oldukça bu topraklar Türk yurdu olmaya devam edecektir. Başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ulu önder Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşları olmak üzere şanlı tarihimiz boyunca vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve milletimizin bağımsızlığı uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Ruhunuz şad olsun” dedi.

Programda, Vali Sezer, Garnizon Komutanı Acar ve Belediye Başkanı Gürkan tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kapsamında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

KAHRAMANLARI CANLANDIRDILAR

Ödül töreninin ardından 80. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan ‘Türk Yurdu Geçilmez Önünde Eğilmeden’ adlı oratoryonun sunumu ile devam etti. Gösteride öğrenciler tarafından Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Çanakkale muharebeleri sırasında kaldırdığı 276 kilogramlık top mermisiyle tarihe geçen Seyit Onbaşı, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olan Astsubay Ömer Halisdemir gibi kahramanları canlandırırken; başta Adnan Tunca olmak üzere şehit düşen öğretmenler de sinevizyon ile sahneye yansıtıldı. Duygusal anların yaşandığı gösteri, katılımcılardan yoğun alkış aldı. Gösterinin ardından protokol, öğretmen ve öğrencileri tebrik ederken; günün anısına fotoğraf çektirdi ve program sona erdi.

Mert Hamarat

Son Güncelleme: 18.03.2024 16:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.