“ÖZLEMLE ANIYORUZ”

Cumhuriyetimizin kurucusu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete irtihalinin 85. yıl dönümünde düzenlenen tören ile saygı, özlem ve minnetle andık. Saatler 09.05’i vurgunda cadde ve sokaklarda hayat iki dakika boyunca durdu. Atalarına iki dakikalık saygı duruşunda bulunan Edirneliler, gün içinde düzenlenen etkinliklerde de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü andı.

“ÖZLEMLE ANIYORUZ”

Cumhuriyetimizin kurucusu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete irtihalinin 85. yıl dönümünde düzenlenen tören ile saygı, özlem ve minnetle andık. Saatler 09.05’i vurgunda cadde ve sokaklarda hayat iki dakika boyunca durdu. Atalarına iki dakikalık saygı duruşunda bulunan Edirneliler, gün içinde düzenlenen etkinliklerde de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü andı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
10 Kasım 2023 Cuma 00:00
“ÖZLEMLE ANIYORUZ”

Cumhuriyetimizin kurucusu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete irtihalinin 85. yıl dönümünde düzenlenen tören ile saygı, özlem ve minnetle anıldı. Atatürk Anıtı önünde düzenlenen anma töreni, Vali Yunus Sezer, CHP Edirne Milletvekili Baran Yazgan, İYİ Parti Milletvekili Mehmet Akalın, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Berat Acar, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Vali yardımcıları, askeri erkan, kamu kurum ve kuruluş, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Vali Sezer, Garnizon Komutanı Acar ve Belediye Başkanı Recep Gürkan ile siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin anıta çelenk koymasının ardından saatler 09.05'i gösterdiği esnada sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşuna geçildi. Sirenler çalarken, kentte adeta hayat durdu. İş yerlerinde çalışanlar ile birlikte trafikte araçlarının kontaklarını kapatan sürücüler de dışarı çıkarak saygı duruşuna katıldı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı eşliğinde göndere çekilen bayraklar yarıya indirildi.

ATATÜRK ODASI ZİYARET EDİLDİ

Anıt önündeki törenin ardından Vali Yunus Sezer eşliğindeki protokol, Edirne Belediyesi'ndeki Atatürk odasını ziyaret etti. Protokol Atatürk'ün Edirne ziyaretinde kaldığı yatağa karanfiller bırakırken, Vali Yunus Sezer de anı defterini imzaladı. 10 Kasım Atatürk'ü Anma etkinlikleri, Edirne Lisesi'nin Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi'nde hazırladığı programla devam etti.

LİSE ÖĞRENCİLERİNİN GÖSTERİSİ İLGİYLE İZLENDİ

10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı kapsamında, Edirne Lisesi Senfoni Orkestrası ve Korosu ile Edirne Lisesi Oratoryo Topluluğu, Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Salonunda oratoryo gösteri sundu.

Öğrencilerin sunumu öncesi konuşan Edirne Lisesi Müdürü Recep Şentürk Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, büyük komutan ve eşsiz devlet adamı büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete uğurladığımız günün 85’inci yılında anmak ve anlamak üzere burada toplandıklarını hatırlatarak, "Büyük liderlerin ardından matem gerekmez, fikirlerine sadakat düşüncesinden hareketle bugün yas tutmak yerine dikkatlerimizi bir daha düşüncelerine yöneltmeliyiz. Mustafa Kemal Atatürk savaşlardaki başarısıyla büyük asker, yönetimiyle büyük devlet adamı, görüşlerindeki sağlamlık, doğruluk, geçerlilik uluslar arası ilişkilerde güvenilirlik barış ve insan severlik değerlerinin de evrensel olgusudur. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını idrak ettiğimiz bu günlerde hepimize düşen görev Atatürk’ü ve en büyük eserim dediği Cumhuriyet’i anlamak, Cumhuriyet’in değerlerini her koşulda korumak, Türkiye’yi aydınlık yarınlara kavuşturmaktır" dedi.

Günün anlam ve önemine istinaden konuşan Tankçı Üsteğmen Erkan Savaş ise yaptığı konuşma'da Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün liderlik vasfının yanında bir çok özelliğinin olduğunu dile getirerek, "Eşsiz kahraman büyük Önder Atatürk’e olan sevgimiz, saygımız ve minnetimiz her geçen gün artarak sonsuza kadar devam edecektir. Kurduğu Cumhuriyeti sonsuza dek yaşayacaktır. O’nun aziz hatırası önünde bir kez daha saygıyla eğiliyorum” şeklinde konuştu.

Edirne Valisi Yunus Sezer, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Berat Acar, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, kamu kurum yetkilileri, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin katıldığı program Edirne Lisesi öğrencilerinin hazırladığı 10 Kasım oratoryosuyla son buldu.

Yavuz Göktaş

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.