ÖZ "MALAZGİRT, ZAFER YOLCULUĞUDUR"

Türk Ocakları Edirne Şube Başkanı Yakup Öz 26 Ağustos 1071 Malazgirt Zaferi’nin 953’üncü yıl dönümü dolayısıyla açıklama yaptı.

ÖZ "MALAZGİRT, ZAFER YOLCULUĞUDUR"

Türk Ocakları Edirne Şube Başkanı Yakup Öz 26 Ağustos 1071 Malazgirt Zaferi’nin 953’üncü yıl dönümü dolayısıyla açıklama yaptı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
26 Ağustos 2024 Pazartesi 00:00
ÖZ "MALAZGİRT, ZAFER YOLCULUĞUDUR"

 Yakup Öz, 26 Ağustos’un Türk tarihinde iki büyük zaferin dönüm noktası olduğunu belirterek "Malazgirt Zaferiyle başlayan ve Büyük Taarruz ile taçlanan bu süreçte, Türk milleti bağımsızlık ve egemenlik mücadelesi vermiştir.  Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet korumak ancak ortak değerler etrafında birleşmekle mümkün olur" dedi.

Türk Ocakları Edirne Şube Başkanı Yakup Öz, yaptığı açıklamada Milli Mücadele için 1071 yılının önemli olduğunu ifade ederken şöyle devam etti:

 “Türk milletinin tarihinde hayati önem taşıyan dönüm noktaları vardır. 26 Ağustos 1071 Malazgirt Savaşı ve Zaferi, bunların başında gelenlerdendir. Anadolu coğrafyası, binlerce yıllık tarihinde Avrasya bozkırlarında, Avrupa’da izler bırakan Türk akınlarına daha önce de sahne olmuştu. Ancak Malazgirt Zaferi akabinde Anadolu’da kurulan Türk-İslam siyasi egemenliğinin bugüne kadar kesintisiz sürmesi, sadece Türk tarihinde değil dünya tarihinde de büyük etkiler yapmıştır. Türk milleti; Haçlı seferleri, Moğol istilası, Timur’un estirdiği kasırga gibi Anadolu’da kurulmaya çalışılan Türk birliğini sarsıcı olaylara rağmen Selçuklu, Beylikler ve Osmanlı dönemlerinde bu topraklara Müslüman Türk mührünü silinmez bir şekilde vurmuştur. Yirminci asrın başlarında, Türkleri Orta Asya’ya geri göndermek projesine karşı Birinci Cihan Harbi’nde amansız bir mücadele verdik. Neticede tarihimizin o büyük devleti, Devlet-i Aliyye parçalandı ve Türk milleti, Orta Anadolu’ya hapsedilip boğulmak istendi. Ezelden beri hür yaşamış bu büyük milletin “bahtı kara mâderini kurtaracak” o büyük kahraman, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Paşa önderliğinde verdiğimiz Millî Mücadele’yi, 26 Ağustos 1922’de başlayıp 30 Ağustos 1922’de sonuçlanan Büyük Taarruz ile zaferle taçlandırdık"

Gözde Kabasakal

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.