MÜHENDİSLERİN MEZUNİYET SEVİNCİ

Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, 2023-2024 öğretim yılında mezun olmaya hak kazanan öğrenciler için tören düzenledi.

MÜHENDİSLERİN MEZUNİYET SEVİNCİ

Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, 2023-2024 öğretim yılında mezun olmaya hak kazanan öğrenciler için tören düzenledi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
19 Temmuz 2024 Cuma 00:00
MÜHENDİSLERİN MEZUNİYET SEVİNCİ

Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Balkan Kongre Merkezi’nde iki oturum halinde düzenlenen törende, öğrenciler ve aileleri duygu dolu anlar yaşadı. Eğitimlerini başarıyla tamamlayarak mezun olmaya hak kazanan öğrenciler düzenlenen törenle diplomalarına kavuştu. Diplomalarını hocalarının ellerinden alan öğrenciler, törenin sonunda hep birlikte keplerini havaya atarak mezuniyet coşkusunu yaşadı.

Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından üniversite tanıtım filmi izlenmesi ile başlayan törende mezun öğrenciler adına bir konuşma gerçekleştiren Mühendislik Fakültesi birincisi Muhittin Tanoba “bugün uzun ve zorlu bir yolculuğun sonuna geldik. Üniversite hayatı boyunca sadece mühendislik bilgisi değil, aynı zamanda sorun çözme becerisi, ekip çalışması ve liderlik gibi hayatımız boyunca bize yol gösterecek değerli yetenekler kazandık. Her birimiz bu süreçte azimle çalışarak bu başarıya ulaştık” diye konuştu.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hacı Ali Güleç mezun öğrencilerin uzun ve zorlu bir süreçten başarıyla geçtiğini belirterek “unutmayın ki gerçek başarı sadece akademik bilgi değil aynı zamanda etik değerler, sorumluluk bilinci ve insanlığa hizmet arzusuyla mümkündür. Günümüzün gelişmiş dünyası hiç yapılmayan bir şeyi yapmak ve de daha iyisini yapabilmek gibi çabaların bir sonucudur. Genellikle ilkler ve enler hemen her toplumda takdir edilir ve başarı olarak kabul edilir. Bununla birlikte sadece enler zamanla değişebilir ve bu değişim rekabeti kızıştıran önemli bir faktördür. Rekabet etmekten korkmayın. Zamanınız kısıtlı o yüzden başkalarının hayatını yaşamakla zaman kaybetmeyin. Başkalarının fikirlerinin gürültüsünün iç sesinizi kısmasına izin vermeyin" dedi.

Öğretim elemanlarına emekleri için teşekkür eden Güleç, öğrencilere sadece mesleklerinde yetkin hale gelecek bilgiler öğretmediklerini aynı zamanda bir birey olarak sorumluluklarını, bir ekibin parçası olarak dayanışmayı ve paylaşmayı, bir üniversite mezunu olarak topluma karşı olan kural ve sorumlulukları öğrettiklerini belirtti.

Bülent Sarıçiçek

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.