MERİÇ'TE KÜREÇ ÇEKTİLER

Edirne’nin spor camiası, Türkiye’nin ilk ve tek doğal kürek parkurunda düzenlenen ilk resmi müsabaka ile tarihi bir güne tanıklık etti. 400'yakın kürek sporcu, yarışmanın ilk gününde kazanmak için mücadele etti.

MERİÇ'TE KÜREÇ ÇEKTİLER

Edirne’nin spor camiası, Türkiye’nin ilk ve tek doğal kürek parkurunda düzenlenen ilk resmi müsabaka ile tarihi bir güne tanıklık etti. 400'yakın kürek sporcu, yarışmanın ilk gününde kazanmak için mücadele etti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
12 Temmuz 2024 Cuma 00:00
MERİÇ'TE KÜREÇ ÇEKTİLER

Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı Erhan Ertürk, Edirne'de yapılan ilk resmi kürek müsabakasının önemine vurgu yaptı. Ertürk, "yüz yıllık bir federasyonuz ve bu parkuru yüz yıldır bekliyorduk. Bu tarihi anı görmek bana nasip oldu. Çok mutluyum, çok sevinçliyim" dedi.  Ertürk ayrıca, parkur tamamlanmadan önce bile Avrupa ve Balkan Şampiyonaları için ev sahipliği hakkı kazandıklarını belirtti.

GÜNEŞTEN "MERİÇ'TE YARIŞMAK AYRI ZEVK"

Fenerbahçe Spor Kulübü genç takım antrenörü Celalettin Güneşten, Edirne'de yapılan yarışmaların keyifli geçtiğini belirtti.

 Güneşten, "Edirne, Osmanlı İmparatorluğu'na başkentlik yapmış bir kentimiz. Bu da bizi mutlu eden bir şey. Ekiplerimiz şu anda elemelerde birinci oldu. Hava çok güzel. Daha önce göllerde ve denizde antrenman yapıyorduk. Şu anda burada hava esse bile yarış yapabiliyoruz" dedi.

Fenerbahçe sporcularından Erdem Taş, parkurun kalitesine dikkat çekti. Taş, "burada yarıştım. Parkur gerçekten çok güzel, bir olimpiyat havası var. Türkiye'deki en iyi parkurlardan biri olduğunu düşünüyorum 18 yaşında ve U19 tek kişi kategorisinde yarışıyor" diye konuştu.

DALGIÇ "PARKUR ŞARTLARI ÇOK İYİ"

Fenerbahçe Kadın Kürek Takımı antrenörü Gökhan Dalgıç, Edirne’deki parkurun avantajlarını vurguladı. Dalgıç, "Sabit bir parkur olması, kanal bir parkur olması bizim işimizi gerçekten çok kolaylaştırıyor. Daha önce baraj göllerinde yarışıyorduk, şu an nehir parkuru olduğu için daha avantajlı" dedi.

"PARKURU ÇOK BEĞENDİK"

Genç sporcular Aleyna Tetik ve Ela Kasap, yarışma günü ile ilgili izlenimlerini paylaştı. Tetik , "Parkuru çok beğendik. Daha çok kulvar var, daha rahat hareket edebiliyoruz.Edirne'de gerçekleştirilen bu tarihi yarışma, şehrin spor turizmi ve spor camiası için büyük bir adım olarak değerlendiriliyor. Kürek Federasyonu Başkanı Erhan Ertürk'ün dediği gibi, "Artık bizim için sporun başkenti Edirne." Bu etkinlik, Edirne'nin uluslararası spor organizasyonlarına ev sahipliği yapma potansiyelini de ortaya koyuyor" ifadelerini kullandı.

Bülent Sarıçiçek

Son Güncelleme: 12.07.2024 18:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.