MECLİS'TEN KENT LOKANTASI KARARI

Edirne Belediye Meclisi Ağustos ayı Olağan toplantısı Belediye Başkanı Av.Filiz Gencan başkanlığında yapıldı. Toplantıda, gündemde olan konular görüşülerek karara bağlandı. Toplantı, yaklaşık 45 dakika sürdü.

MECLİS'TEN KENT LOKANTASI KARARI

Edirne Belediye Meclisi Ağustos ayı Olağan toplantısı Belediye Başkanı Av.Filiz Gencan başkanlığında yapıldı. Toplantıda, gündemde olan konular görüşülerek karara bağlandı. Toplantı, yaklaşık 45 dakika sürdü.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
05 Ağustos 2024 Pazartesi 00:00
MECLİS'TEN KENT LOKANTASI KARARI

Belediye Meclisi öncesinde Belediye Başkanı Gencan Akın, LGS sınavında Türkiye derecesi yapan Doruk Taha Güven'i tebrik ederek, ödül verdi. Başkan Gencan Akın, "kendisini ve ailesini kutluyorum, Başarısından dolayı son derece gururluyuz. Eğitim alanında başarıların devam etmesini diliyorum" dedi.

ADIYAMAN KARDEŞ ŞEHRİMİZ OLDU

6 Şubat depreminden etkilenen illerin başında yer alan Adıyaman ile Edirne kardeş şehir oldu. Bu konuda ki karar Belediye Meclisi'nde oy birliği ile kabul edildi.

Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, Adıyaman Belediyesi'nin 9 Nisan'daki meclis toplantısında Edirne ile kardeş şehir olma konusunda karar alındığını belirterek, "Bizimle kardeş şehir olmak istemişler. Depremde büyük hasarın meydana geldiği Adıyaman'da hala sıkıntılar devam ediyor. Yaşamsal sıkıntılar var. Biz bir takım sıkıntıların giderilmesi için üzerimize ne düşüyorsa yapacağız. Alınan bir kararla  Türkiye Belediyeler Birliği toplantısı da  önümüzdeki ay Adıyaman'da yapılacak. Toplantıda da görüşmelerimiz olacak. Biz kültürel alanda da Adıyaman ile işbirliklerinde bulunacağız" diye konuştu.

KENT LOKANTASI MÜJDESİ

Belediye Başkanı Av.Filiz Gencan Akın, Edirne'ye "Kent Lokantası" açmak istediklerini ifade ederken, konu meclis üyelerinin oy çokluğu ile kabul edildi.

Başkan Gencan Akın, Kavgaz mevkiinde bulunan ve belediyeye ait yeşil alanın bir kısmına Kent Lokantası açılacağını belirterek, "Sosyal belediyecilik anlayışı olarak böyle yatırımlar yapmamızda gerekiyor. Kent Lokantasını kurmak için harekete geçtik. Bundan sonra da devamının gelmesi için planlama yapacağız" dedi.

İSRAİL'İN KARDEŞ ŞEHİRLİĞİ İPTAL EDİLDİ

Bu arada, Edirne Belediyesi ile İsrail’in Bat-Yam Belediyesi arasında 2022 yılında imzalanan Kardeş Şehir Anlaşması,  Edirne Belediye Meclisinde alınan kararla iptal edildi.

Edirne Belediye Meclisi Ağustos ayı olağan toplantısında gündem dışı görüşülen madde oy çokluğuyla kabul edildi.

Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, son yaşanan gelişmeleri göz önünde bulundurduklarını ifade etti.

Bülent Sarıçiçek

Son Güncelleme: 05.08.2024 16:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.