KORKUTAN YANGIN KONTROL ALTINDA

Lalapaşa ilçesine bağlı Bulgaristan sınırındaki Ömeroba Köyünde çıkan orman yangınında yüzlerce arazideki ağaçlar kül oldu.

KORKUTAN YANGIN KONTROL ALTINDA

Lalapaşa ilçesine bağlı Bulgaristan sınırındaki Ömeroba Köyünde çıkan orman yangınında yüzlerce arazideki ağaçlar kül oldu.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
12 Temmuz 2024 Cuma 00:00
KORKUTAN YANGIN KONTROL ALTINDA

Lalapaşa ilçesine bağlı Ömeroba köyünde başlayan yangın gece kontrol altına alınarak soğutma çalışmaları sabaha kadar devam etti.

Edirne ve  ilçe belediye ekipleri ile beraber Kırklareli, Çanakkale, İstanbul'dan gelen uçak, helikopter, arazöz, iş makineleri ve toplam 228 personel yangında görev aldı.

Valilikten yapılan açıklamada "büyük bir fedakarlık ve özveri ile çalışan, hızlı ve yerinde müdahaleleri dolayısıyla başta Orman Bölge Müdürlüğü, İtfaiye, İl Özel İdare, AFAD, Jandarma,  Emniyet Müdürlüğü ve sağlık ekiplerimize teşekkür ederiz" denildi.

Ömeroba köyündeki ormanlık alanda yangın çıkması üzerine, bölgeye Edirne, Kırklareli, Çanakkale ve İstanbul'dan itfaiye ile orman işletme ekipleri sevk edildi.

Yangına 5 helikopter, 2 uçak, 17 arasöz, 8 su tankeri ve 70 personelle havadan ve karadan müdahale edildi.

Ömeroba ve çevre köylerde yaşayan vatandaşlar da ekiplerin söndürme çalışmalarına destek verdi. Vatandaşlar, anız alanlarını traktörle sürerek yangının yayılmasını engellemeye çalıştı.

Bu arada, alevlere müdahale eden bazı itfaiye erleri yaralandı. Yaralılara ilk müdahale, olay yerindeki sağlık görevlileri tarafından yapıldı.

Bülent Sarıçiçek

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.