Özellikle soydaşların Bulgaristan’da Türkçe kitaba ulaşma şanslarının olmaması nedeniyle Edirne’yi tercih ettiklerini belirten kitapevi sahibi Özkorkmaz, ülkemizde kitap satışlarının eskisi gibi olmadığını, özellikle Türkçe bilen Bulgar soydaşların istedikleri kitapları burada daha rahat bulduklarını belirterek şöyle dedi:
"Artık kağıt yurt dışından geldiği için kitaplar çok pahalı. Vatandaşın da alım gücünü zorluyor. Ama Bulgaristan'dan gelen insanların ekonomik durumu bizden daha iyi olduğu için bizim vatandaşlarımızdan daha çok kitap okuyorlar. Mecburen, üzülerek öyle bir istatistik veriyorum. Bulgaristan’daki insanların okuduğu kitaplar da popüler kültürün yeni son dönemlerde üreyen, daha çok duygusal aşk hikayelerinin olduğu kitapları okuyorlar. İnceleme araştırma tarzı kitaplar okuyanların sayısı çok az. Bulgaristan’daki vatandaşlar kitaba ilgi gösteriyorlar. Çoğunlukla yüzde 70-80 ağlıkta Türk soydaşlar geliyor Bulgaristan'dan. Bizim müşterilerimiz en azından öyle”.
"YURT DIŞINDAN KİTAP GETİRMEK ZOR"
Bulgaristan’dan, Bulgarca kitap getirmek istediklerini ama oldukça maliyetli olduğunu belirten Zeki Özkorkmaz; “Bulgarca kitap da getirmek istedik. Bulgaristan'dan buraya kitap gelmesi zahmetli bir iş. Üniversite öğrencilerinin Bulgaristan'da yayınlanan ders kitapları var. Onları bile buraya getirebilmekte zorlanıyoruz, Birkaç bin lirayı buluyor" diye konuştu.
Bülent Sarıçiçek