KİMYASAL FİZİK KONGRESİ BAŞLADI

Trakya Üniversitesi geniş çaplı bilimsel kongrelere ev sahipliği yapmaya devam ediyor. 14. Kimyasal Fizik Kongresi, Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen açılış töreniyle başladı.

KİMYASAL FİZİK KONGRESİ BAŞLADI

Trakya Üniversitesi geniş çaplı bilimsel kongrelere ev sahipliği yapmaya devam ediyor. 14. Kimyasal Fizik Kongresi, Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen açılış töreniyle başladı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
25 Eylül 2024 Çarşamba 00:00
KİMYASAL FİZİK KONGRESİ BAŞLADI

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eylem Bayır, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hacı Ali Güleç, birçok ülkeden akademisyen ve davetlinin katıldığı kongrede açılış konuşmasını yapan Kongre Başkanı Prof. Dr. Gökhan Kaçar alanında öncü bilim insanlarını Trakya Üniversitesinde ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade ederek “Bu yılki kongre gündemimizde kimyasal fizik alanında spektroskop, yapay zeka ve daha pek çok sorunsala değineceğiz” diyerek kongrenin ana başlıklarından bahsetti. Kaçar, bilimsel çalışmalarla birlikte Edirne’nin tarihi dokusu ve mutfağı ile iç içe, keyifli bir kongre olması temennisinde bulundu.

Daha sonra söz alan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eylem Bayır ise böyle bir kongreye ev sahipliği yapmaktan duydukları heyecan ve mutluluğu dile getirerek, ilkinin 1985 yılında yapıldığı kongreye, Türkiye’nin yanı sıra İngiltere, Avusturya, Almanya ve Slovenya’dan gelen, alanında uzman bilim insanları katılacağını, sunacakları son gelişmeler ve yeni buluşlarla öğrencilere ve akademisyenlere ilham vereceklerini ifade etti.

Bayır, 14. kez yapılan Kimyasal Fizik Kongresi'nin önemine işaret ederken, 14. kez yapıldığı belirterek, şöyle devam etti:

 “Trakya Üniversitesi olarak ülkemizin bilimsel gelişimine katkı sağlamak amacıyla multidisipliner ve interdisipliner etkinliklere büyük önem veriyoruz. Bu kongrenin, Türkiye'de kimyasal fizik alanındaki araştırmaların daha da gelişmesine ve ülkemizde bu alanda bilimsel üretiminin artmasına katkı sağlayacağına yürekten inanıyorum.”

Konuşmalardan sonra kongreye katkı sunan kişi, kurum ve kuruluşlara plaket takdiminin ardından kongre oturumlarına geçildi. Kongre 4 gün sürecek.

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.