KAYMAKAMIN TELEFONU ARIZALIYMIŞ

İYİ Parti Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Akalın, Uzunköprü Kaymakamı Onur Kökçü’nün kendisini telefonla arayarak özür dilediğini söyledi.

KAYMAKAMIN TELEFONU ARIZALIYMIŞ

İYİ Parti Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Akalın, Uzunköprü Kaymakamı Onur Kökçü’nün kendisini telefonla arayarak özür dilediğini söyledi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
15 Ağustos 2024 Perşembe 00:00
KAYMAKAMIN TELEFONU ARIZALIYMIŞ

Akalın, “Sayın Kaymakam Onur Kökçü beni arayarak yaşanan durumdan dolayı özür diledi. Kendisinin ifadesine göre, bu durumun teknik bir aksaklıktan kaynaklandığını belirtti” dedi.

Akalın, bir süre önce yaptığı açıklamada ilçede katledilen 15 köpek ile iligili bilgi almak için Uzunköprü Kaymakamı Onur Kökçü’yü telefonla aradığını, Kökçü’nün telefonuna ulaşamadığını, kendisini engellediğini ifade etmişti. Akalın, daha sonra yaptığı açıklamada, Kaymakam Onur Kökçü'nün kendisini aradığını, telefonundaki teknik aksaklıktan dolayı özür dilediğini bildirdi. Akalın, yaptığı açıklamada şöyle devam etti:

“Bu elim olayın yaşandığı andan itibaren, sürecin takipçisi olmak adına Uzunköprü Kaymakamı Sayın Onur Kökçü’yü derhal arayarak konuya ilişkin acil bilgi almak istedim. Ne yazık ki, defalarca aramama rağmen telefonuma cevap alamadım ve her seferinde hattın meşgule düştüğünü gördüm. Bu durum, ertesi gün de devam etti ve yine bilgi almak için aradığımda aynı sonuçla karşılaştım. Bu nedenle, kaymakam beyin bilinçli olarak telefonlarıma yanıt vermediği ve dolayısıyla beni engellediğini düşündüm. Ancak olayın basına yansıması sonrasında, Sayın Kaymakam Onur Kökçü beni arayarak yaşanan durumdan dolayı özür diledi. Kendisinin ifadesine göre, bu durumun teknik bir aksaklıktan kaynaklandığını belirtti. Ben, sadece Edirne Milletvekili olarak değil, aynı zamanda devlet terbiyesi almış bir kişi olarak, devlet yöneticilerinin beyanlarını ‘devlet sözü’ olarak kabul ederim. Bu sebeple, Sayın Kaymakamımızın sözlerine itibar ederek yaşanan bu aksaklığın teknik bir sorundan kaynaklandığını kabul ediyorum".

"KÖPEK ÖLÜMLERİNDEN SORUMLU OLANLAR HESAP VERMELİ"

Akalın, bir süre önce ilçede yaşanan köpek ölümleriyle ilgili olarak faillerin yakalanmasını ve yargı önünde hesap vermesini istediğini belirterek, "Bu süreçte en büyük önceliğimiz, Uzunköprü ilçemizin adını böylesine iğrenç bir olayla anılmasına neden olan ve masum hayvanların hayatlarına kasteden bu korkunç olayın faillerinin bir an önce bulunmasıdır. İlçemizin ismini lekeleyen bu olayın tüm yönleriyle aydınlatılması, bu canilere hak ettikleri cezanın verilmesi için gerekli adımların atılması, hem bir vatandaş hem de milletvekili olarak en büyük temennimdir" diye konuştu.

Mert Hamarat

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.