KARLATLI, "BİRLİK OLALIM"

Edirne'de muhtarlarla ilgili 3 dernek bulunmasına sitem eden Mahalle ve Köy Muhtarları Derneği Başkanı Mehmet Karlatlı, "Gelin birlik ve beraberlik içinde tek ses,tek yürek ve tek dernek olalım" dedi.

KARLATLI, "BİRLİK OLALIM"

Edirne'de muhtarlarla ilgili 3 dernek bulunmasına sitem eden Mahalle ve Köy Muhtarları Derneği Başkanı Mehmet Karlatlı, "Gelin birlik ve beraberlik içinde tek ses,tek yürek ve tek dernek olalım" dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
05 Haziran 2024 Çarşamba 00:00
KARLATLI, "BİRLİK OLALIM"

31 Mart Mahalli İdareler Yerel Seçimleri'nde 100.yıl Mahalle muhtarı olarak seçilen sonrasında 17 Mayıs tarihinde yapılan  seçimde Edirne Köy ve Mahalle Muhtarları dernek başkanı olarak göreve gelen  Mehmet Karlatlı, merkezde yeni kurulacak dernekle birlikte 3 muhtar derneğinin olmasına sitem etti.

"HİÇ BİR YERDE BU KADAR AYRIŞMA YOK"

Türkiye'nin hiç bir yerinde muhtarlar arasında bu kadar ayrışma yaşanmadığını, birleşme için atılacak adımlara yok demeyeceklerini ifade eden Mehmet Karlatlı, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Dernekler kuruluş amacı birlik, beraberlik ve dayanışmanın yüksek olması. Muhtarlar arasında başka hiç bir bölgede olmayan bir ayrışma var şu an. Köy ve mahalle muhtarlarının birbirlerine karşı artı ve eksileri var ama biz biriz, rakip değiliz.Yeni dönemde yüzde 40 oranında bi değişim yaşanmasına rağmen bireysel hesap ve kırgınlıklar, geçmiş dönemde başta iletişimsizlik olmak üzere yapılan hatalar sonrasında Edirne merkezde maalesef 3 dernek başkanı ve yönetimi mevcut.Dernek kurmak kolay fakat işlevsel olmazsa ne anlamı var.Eş değer, aynı amacı taşıyan derneklerin merkezi idare ve Belediye başta olmak üzere diğer kurumlarda temsil karmaşası ve kaosu yaşanmaktadır.

"BİRLEŞMEK İÇİN VALİ VE BAŞKAN ARABULUCU OLSUN"

Tek dernek ile Köy ve Mahalle muhtarlarının her kurumda temsili daha net, daha kolay ve güzel yapılır.Önümüzdeki günlerde yapılacak Muhtarlar Federasyonu seçimleri öncesinde gelin birlik, beraberlik içinde hareket edelim, tek dernek, tek yürek, tek ses olalım gerekirse tüzük,isim değişikliği, yeni bir seçim yapalım.Federasyonda ve konfederasyonda Edirne'nin daha güçlü sesi olalım. Tek dernek olma yolunda Valimiz Yunus Sezer ve Belediye Başkanımız Filiz Gencan Akın'dan destek ve arabuluculuk yapmasını talep ediyoruz"

Bülent Sarıçiçek

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.