KARAYOLLARINDA HUMMALI ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Karayolları 1. Bölge Müdürü Turgay Çolak ile birlikte bir saha gezisi gerçekleştirerek Pazarkule Sınır Kapısı'nın yapımı devam eden 7,6 kilometrelik bağlantı yolu ile Edirne-Kırklareli bölünmüş yolundaki çalışmalarla ilgili incelemelerde bulundular.

KARAYOLLARINDA HUMMALI ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Karayolları 1. Bölge Müdürü Turgay Çolak ile birlikte bir saha gezisi gerçekleştirerek Pazarkule Sınır Kapısı'nın yapımı devam eden 7,6 kilometrelik bağlantı yolu ile Edirne-Kırklareli bölünmüş yolundaki çalışmalarla ilgili incelemelerde bulundular.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
17 Aralık 2022 Cumartesi 06:00
KARAYOLLARINDA HUMMALI ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, gazetecilere yaptığı açıklamada, otoyol ile sınır kapısı arasındaki 7,6 kilometrelik yol çalışmasının devam ettiğini söyledi.

Yolun bir bölümünün kavşak dahil olmak üzere tamamlandığını belirten Kırbıyık, "Kalan kısımdaki çalışmalar da devam ediyor. Gelecek yıl itibarıyla inşallah önemli bir mesafe kat etmiş olacağız. Nitelikli güzel bir iş oluyor. Tamamlandığında ilimize büyük katkı sağlayacağını, katma değer üreteceğini değerlendiriyoruz. Yol ve gümrük kapısı bittiğinde hakikaten ülkemize yakışır şekilde Yunanistan hududundan giriş, çıkış yapmak isteyenlere güzel bir hizmet ve altyapı sağlamış olacağız" diye konuştu.

Vali Kırbıyık, başta Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.

Pazarkule Gümrük Kapısı bağlantı yolundaki incelemelerinin ardından Edirne Valisi Sayın H. Kürşat Kırbıyık ve Karayolları 1. Bölge Müdürü Turgay Çolak daha sonra 47 kilometrelik Edirne- Kırklareli kara yolundaki çalışmaları da inceledi.

Çift yön, bölünmüş olarak büyük bölümü tamamlanan kara yolunda kalan 12 kilometrelik kısmın çalışmalarının da hızla sürdüğünü aktaran Vali Kırbıyık, "Kırklareli yolundaki çalışmalarımızın da bugün bölge müdürümüzle birlikte incelemelerimizi yürütüyoruz. Burada en son 22 Ağustos tarihinde bölge müdürümüzle inceleme programında bulunmuşuz.  O dönem halihazırda üzerinde bulunduğumuz alan, neredeyse köprünün temel vaziyetinde, yolun henüz toprak seviyesinde olduğunu görüyoruz. Aradan geçen 3-3,5 aylık süreçte gerçekten çok hızlı bir çalışma yürütülmüş. Bugün itibari ile de arkadaşlar trafiğe açılacak hale getirmişler. Bu noktada her birine teşekkür ediyoruz. Edirne-Kırklareli yolu bölge için çok önemli bir yol. Yaklaşık 47 km’lik bir güzergaha sahip. Bunun yaklaşık 21 km’si Edirne sınırlarında, 26 km’lik kısmı ise Kırklareli sınırlarında. Geçtiğimiz yıllarda bunun 27 km’lik bölümündeki çalışmalar çift yön bölünmüş yol olarak tamamlanmış, bu yılki çalışmalarda da bölge müdürümüzün uhdesinde, yüklenici firmanın yürüttüğü çalışmalar kapsamında 8 km’lik kısım daha tamamlandı. Kalan 12 km’lik bir kısmımız var. O kısmın da gelecek yıl sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor. Yani Edirne-Kırklareli yolu 2023 yılının sonunda inşallah tamamlanmış, her iki şeritte de bütün işlerimiz bitmiş şekilde vatandaşlarımızın her iki ilimizin de istifadelerine sunulacaktır. Her iki ilimizin ekonomik ve sosyal entegrasyonunu en üst seviyeye çıkaracak ve vatandaşlarımızın çok daha konforlu bir şekilde seyahat etmelerini sağlayacak. Ben emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Ulaştırma Bakanlığımıza, Karayolları Genel Müdürlüğümüze, Bölge Müdürümüze, yüklenici firmaya, burada çalışan emekçi arkadaşlarımızın her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İlimize hayırlı olmasını diliyorum.”  şeklinde konuştu.

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.