İSRAİL'İN SOYKIRIMI YILDÖNÜMÜNDE LOKMA DAĞITILDI

Yeniden Refah Partisi  İl Başkanlığı, İsrail’in aralıksız  devam ettiği soykırımın birinci yıldönümünde hayatını kaybedenler için Eski Camii önünde öğlen namazının ardından  lokma dağıtımı yaptı.

İSRAİL'İN SOYKIRIMI YILDÖNÜMÜNDE LOKMA DAĞITILDI

Yeniden Refah Partisi  İl Başkanlığı, İsrail’in aralıksız  devam ettiği soykırımın birinci yıldönümünde hayatını kaybedenler için Eski Camii önünde öğlen namazının ardından  lokma dağıtımı yaptı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
07 Ekim 2024 Pazartesi 00:00
İSRAİL'İN SOYKIRIMI YILDÖNÜMÜNDE LOKMA DAĞITILDI

Eski Cami önünde öğle namazının ardından gerçekleştirilen lokma dağıtımına  YRP Edirne İl Başkanı Hakan Çalışkan, Anadolu Gençlik Derneği Edirne Şube Başkanı Abdulhamit İriş, parti il başkanlığı yönetim kurulu üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

İl Başkanı Hakan Çalışkan, burada yaptığı açıklamada, İsrail soykırımının 1.yıl dönümü olduğunu hatırlattı ve insanlık sunu işlenmesine devam edildiğini söyledi. Çalışkan, şöyle devam etti:

Dünyanın neresinde olursa olsun başta çocuklar ve kadınlar olmak üzere sivillere yönelik gerçekleştirilen tüm saldırıları; saldırılar kimden gelirse gelsin, kime yönelik olursa olsun en sert şekilde kınıyoruz. Sivilleri doğrudan hedef alan, hastaneleri, okulları vuran bir zihniyetin uluslararası hukuk önünde ve vicdanlarda hesap vermesi kaçınılmazdır. Ortaya konulan tüm veriler ve görüntüler 12 Ocak 1951'de yürürlüğe giren Soykırım Suçunun Önlenmesi ve Cezalandırılması Sözleşmesinin 2’nci maddesine göre çok açık bir soykırım girişimidir. Bugüne kadar 10 bin kişi kayıp, 51 bin 495 şehit ve kayıp bunların 41 bin 495'inin sadece cansız bedenleri hastaneler ulaşmıştır. 16 bin 859 çocuk şehit edilmiş ve bunların içerisindeki 171'i bebektir. Gazze şeridinde yaklaşık 2 milyon insan evlerinden yerinden edilmiştir. 125 okul ve üniversite tamamen yıkılmıştır. 5 bin kişi esir alınmıştır ve bunların 310'u sağlık personelidir. İsimleri bilinen 36 gazeteci de tutukludur. 12 bine yakın yurtdışında tedavi olması gereken bekleyen yaralılar vardır. Buradaki her rakamın arkasında katil işgalci Siyonist İsrail devleti tarafından öldürülen bir hikâye ve bir hayal vardır.Kendisini, insan hakkı ihlalleri konusunda hiçbir kural ve kurum tarafından engellenemez olarak görüyor. Filistin'deki bu vahşeti sadece kınayarak seyretmeye devam etmek, dünyada da, ahirette de yakamızı bırakmayacak bir vebaldir. Başta Türkiye olmak üzere tüm İslam Alemi'nin gerekli somut adımları atmasını bekliyoruz. Yaşanan vahşeti durdurmak, insan haklarını esas alan adil ve kalıcı bir barış inşa etmek için; insan haklarını korumakla yükümlü uluslararası kuruluşları, uluslararası kamuoyunu ve tüm devletleri göreve davet ediyoruz”.

Daha sonra, eski Başbakanlardan Merhum Necmettin Erbakan ve yakın arkadaşı eski bakanlardan Recai Kutan'da anıldı ve vatandaşlara lokma dağıtımı yapıldı.

Bülent Sarıçiçek

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.