GÜRKAN “YÜREĞİ OLAN KARŞIMA ÇIKSIN”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Pazartesi Pazarının ve Ulus Pazarı pazarın kurulduğu pazar yerinin satışıyla ilgili sert açıklamalarda bulunan AK Parti Milletvekili Fatma Aksal, İl Başkanı Belgin İba ve İYİ Parti önceki dönem İl Başkanı Ekrem Demir’e tepki gösterdi. Gürkan, “Parti olarak da, yönetim olarak da, milletvekili olarak da sırf belediyeyi alabilmek için Edirnelilere kan kusturduğunuz günlerin hesabını, Edirneliler sandıkta size soracaklar. İsterim ki bu çok konuşan arkadaşlarımız; Sayın Belgin İba, Sayın Fatma Aksal ve Sayın Ekrem Demir partilerinden aday olsunlar. Hodri meydan; yüreği olan aday olsun. Bunları meydanlarda konuşalım” şeklinde konuştu.

GÜRKAN “YÜREĞİ OLAN KARŞIMA ÇIKSIN”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Pazartesi Pazarının ve Ulus Pazarı pazarın kurulduğu pazar yerinin satışıyla ilgili sert açıklamalarda bulunan AK Parti Milletvekili Fatma Aksal, İl Başkanı Belgin İba ve İYİ Parti önceki dönem İl Başkanı Ekrem Demir’e tepki gösterdi. Gürkan, “Parti olarak da, yönetim olarak da, milletvekili olarak da sırf belediyeyi alabilmek için Edirnelilere kan kusturduğunuz günlerin hesabını, Edirneliler sandıkta size soracaklar. İsterim ki bu çok konuşan arkadaşlarımız; Sayın Belgin İba, Sayın Fatma Aksal ve Sayın Ekrem Demir partilerinden aday olsunlar. Hodri meydan; yüreği olan aday olsun. Bunları meydanlarda konuşalım” şeklinde konuştu.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
23 Ağustos 2023 Çarşamba 06:00
GÜRKAN “YÜREĞİ OLAN KARŞIMA ÇIKSIN”



Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal’ın belediyenin yaptığı altyapı çalışmalarını engellemek için elinden geleni yaptığı ileri sürdü. Gürkan, Aksal hakkında sert açıklamalarda bulunurken, “Sayın Fatma Aksal, Edirne’yi hiç sevmediğini kanıtladı. Edirnelileri sevmediğini de biliyorum. Fatma hanım, Edirne milletvekili değil de sanki Keşan milletvekili gibi” dedi.
Gürkan, Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde yaptığı basın toplantısında son 5 yılda yaşadıkları bir bir anlattı. Edirne’ye hizmet etmek için çalıştıklarını dile getiren Gürkan, bugüne kadar yapılan çalışmaların engellenmesine rağmen susmayı tercih ettiğini ifade etti.
Gürkan, son günlerde Pazartesi Pazarı ve Ulus Pazar alanının satışa çıkartılmasıyla birlikte açıklamalarda bulunan AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba ve İYİ Parti önceki dönem İl Başkanı Ekrem Demir’in tepkilerine de yanıt verdi.
Edirne’de altyapı çalışmalarına 5 Aralık 2019 yılında başlandığını hatırlatarak, “5 Aralık 2019’da ilk kazmayı vurmuştuk. 4 yıl olacak. Ama çalışamadığımız pandemi dönemini çıkarırsanız 2,5 yıl oluyor. Bunu yapmak için finansman lazım. Bir öz gelirleriniz vardır. İkincisi ise bir finansman bulursunuz. Bunun adı kredidir. Mümkün olduğu kadar uzun süreli ve düşük faizle borçlanırsınız ve bu işlerinizi finanse ederek çözersiniz” şeklinde konuştu.
Altyapı çalışmasını yapmak için İller Bankasına başvurduklarını ve 2 yıl boyunca İller Bankasının kapısını aşındırdıklarını dile getiren Gürkan, şunları söyledi:
“Alt yapımızın ihalesini 4 Aralık 2017’de yapmıştık. 2 yıl İller Bankası’nın kapısını aşındırdık ve bir türlü kredimizi onaylamadılar. 2019’da Sayın Fatma Aksal’a gittim, durumu anlattım. Tekrar teşekkür ediyorum, İller Bankası Genel Müdürü’ne gittik ve ısrarcı oldu. Sonuçta 2019 Aralık ayında 10 milyon TL nakit kredi ile başlangıç olarak alt yapımız onayladı.
Bunun ardından İller Bankası nakit kredi vermeyeceğini, teminat mektubu vereceğini söyledi. İlk etapta bir miktar aldık. 2020 yılında İller Bankası 20 milyon TL nakit kredi daha verdi. Ardından teminat mektuplarıyla devam ettik. Teminat mektubu aldığınızda piyasadaki bankalara dönüyorsunuz. Biz her teminat mektubu aldığımızda Edirne’de kamu ve özel kaç tane banka varsa hepsine yazı yazdık. 5 yıllık 2 yıllık gibi kredi aldığımız oldu. İller Bankası, alt yapıda kredileri 15 yıla kadar verir, faiz oranları da piyasadan 2-3 puan düşüktür. Bizim aldığımız nakit kredilerde 7 yıl uygulaması yaptı. Git gide faizler 2-3 yıla düşmeye başladı. Ödeme zorluğuna rağmen bunları da altık. Teminat mektuplarını her aldığımızda kamu bankaları olan 3 kamu bankası bize 1 kez bile teklif vermedi. Niçin? CHP’li belediye olduğumuz için. Kamu bankalarında her zaman krediler biraz daha düşüktür. BU bankalar bırakın bize kredi vermeyi teklif bile vermediler.”
AKSAL, BİZİ DÜŞMAN İLAN ETTİ
Başkan Gürkan, yaptıkları altyapı çalışmalarının sonuç vermeye başlamasıyla birlikte iktidar partisi yöneticilerinin rahatsız olduğunu da iddia ederek, “Sayın Fatma Aksal birden bizi düşman ilan etti. Krediler kesildi” şeklinde konuştu.
2020 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Edirne’yi ziyaret ettiği sırada dönemin Valiis Ekrem Canalp, AK Parti İl Başkanı Belgin İba ve kendisinin katıldığı bir toplantı yaptıklarını da dile getiren Gürkan, şunları söyledi:
“Burada Bakan Kurum bana altyapı çalışmalarının nasıl gittiğini sordu. Bende çalışmalarımızın devam ettiğini bildirdim. Bakan Kurum, alt yapıda kredi vereceklerini ve bunun siyasetini yapmamamı istedi. Ben de siyasi malzeme yapmadığımı ve milletvekillerine her yerde teşekkür ettiğimi söyledim. Sayın Bakan valilik çıkışında yaptığı basın açıklamasında alt yapının siyaset dışı olduğunu ve projeye destek olmaya devam edeceklerini söylemişti.
Bakan Kurum ile Ankara’da yaptığımız toplantıda, Selimiye Meydanını bakanlık olarak yapmak istediğini söyledi. Bana paranızı altyapıda kullanın biz burayı yapalım dedi. Bizde Edirne’ye katkı sağlaması için şartlarımızı bildirerek, protokol yapılması karşılığında kabul edeceğimizi bildirdik. İstediğimiz şekilde protokol de yapıldı. Ardından burada çalışmalar başlayarak sona erdi. Hatta bizim ihaleye çıkacağımız rakamın 3 katına mal olarak yaptılar. Ama onların bileceği iş. O Parayı o kurum veriyor.
Selimiye Meydanı projesinin tamamlanmasının ardından AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal olumsuz bir tavır içine girdi. Bu dönemde altyapı için kredi çıkarılması gündeme geldi. Fatma hanım kıyameti kopardı. Fatma hanım, Sayın Bakana Edirne dönüşünde, ‘Bu krediyi veremezsiniz’ diye en az 20 tane mesaj atıyor. Netice itibariyle Sayın Fatma Aksal, Edirne’yi hiç sevmediğini de kanıtladı. Edirnelileri sevmediğini de biliyorum. Fatma hanım, Edirne milletvekili değil de sanki Keşan milletvekili gibi. Alt yapıyı durdurdu. Burada Edirnelilerin ne çile çektiğinin onun için hiçbir önemi yok. Bunun kendi partisinde bire bir şahitleri vardır. Sayın Belgin İba da buna şahittir. Edirne’nin İller Bankası tarafından finanse edilmesi gereken alt yapı hizmetlerinin kredi işlemlerini Sayın Fatma Aksal, Ankara’da baskı yaparak durdurdu. Sayın Murat Kurum bile Fatma Aksal’a karşı koyamadı.
BELGİN İBA’YA TEŞEKKÜR EDERİM
Sayın Belgin İba’nın hakkını yiyemem. Alt yapı kredilerinin devam ettirilmesi için çok uğraştı. Sayın Belgin İba’nın katkılarıyla 2 kez 50 milyon TL’lik teminat mektubu alabildik. Sayın Belgin İba’ya bunun için teşekkür ediyorum. Ardından ekonomik kriz iyice patladı ve İller Bankası bize teminat mektubunu bile kesti. O günden bugüne kendi yağımızda kavruluyoruz ve işin sonuna da geldik.”
SİZ NEYİN TELAŞINDASINIZ?
Gürkan, belediyelerin en büyük finans kaynağının imar planlarından üretilen arsalar olduğunu ve bunu da tüm belediyelerin yaptığını hatırlatarak,şunları söyledi:
“İmar planlarında arsa üretir, resmi koşullar içerisinde satışa çıkarır. Buradan kaynak elde eder ve hizmetlerini sürdürür. Bugün bir ihalemiz var. Belediyenin ürettiği arsalardan bazıları satışa çıktı. Edirne Belediyesi bunu ilk defa mı yapıyor? Benden önce de oldu, benim dönemimde de oldu, benden sonra da olacak. Sayın Belgin İba; ‘Seçimlere sayılı zaman kala Edirne’mizin en kıymetli alanları belediyemiz tarafından tek tek satışa çıkarılıyor. Neyin telaşındasınız?’ demiş. 28 Mayıs’ta seçim bitti. Sayın Cumhurbaşkanı ve Bakanlar apar topar Körfez ülkelerine gittiler, anlaşmalar imzaladılar, televizyonlarda geçti. 50,7 milyar Dolar’lık anlaşma sağlandı. Seçimin hemen sonrasında neyin telaşındaydınız Belgin hanım? Orada neyin karşılığında bu anlaşmaların imzalandığını, ne verildiğini Türk halkı bilmiyor.”
DEMİR’E KONUŞULANLARI AÇIKLARIM TEHDİDİ
Gürkan, İYİ Parti eski İl Başkanı Ekrem Demir’in de bir açıklama yaptığı hatırlatarak, “İYİ Parti’nin eski il başkanı Ekrem Demir de bir açıklama yapmış. O da kendinden menkul bir insan zaten. Niye satılamayacak? Tarihi belediye binasını mı, AKM’yi mi satıyoruz? Burası arsa. Bunların vizyonların o kadar. Ekrem Demir’in doğruları çarpıtma gibi bir huyu var. Benim odamda ne konuşulduğunu bir kez daha zorlarsa anlatacağım. Odamda baş başa Ekrem Demir ile ne konuştuk? Personel A.Ş. Yönetim Kurulu’na kim, nasıl seçildi? Onları da anlatacağım. Ekrem Demir’in doğruları nasıl söylemediğini yakın çevresi iyi biliyor, bütün Edirne öğrenmiş olacak” şeklinde konuştu.
EDİRNELİLERE KAN KUSTURDUNUZ
Yaşananların Edirneliler tarafından değerlendirileceğini ve cavabın seçimlerde verileceğini ifade eden Gürkan, şöyle konuştu:
“Parti olarak da, yönetim olarak da, milletvekili olarak da sırf belediyeyi alabilmek için Edirnelilere kan kusturduğunuz günlerin hesabını, Edirneliler sandıkta size soracaklar. 31 Mart 2024’te CHP’nin belediye başkan adayı Edirne Belediyesi’ni kazanacaktır. Ben olursam ben kazanacağım, başka arkadaşımız olursa o kazanacaktır. Ama isterim ki bu çok konuşan arkadaşlarımız; Sayın Belgin İba, Sayın Fatma Aksal ve Sayın Ekrem Demir partilerinden aday olsunlar. Hodri meydan; yüreği olan aday olsun. Bunları meydanlarda konuşalım. Hayatında kendi başına bir iş yapmamış, ağabeylerinin gölgesinde geçmiş bir adam çıkıyor, ahkam kesiyor. Sen hayatın boyunca tek başına hangi işi başardın? Sana bir görev verdiler, yüzüne gözüne bulaştırdın; onu da sonra aldılar. Sayın Ekrem Demir, İYİ Parti’nin belediye başkan adayı olarak karşıma çık. Ben bu arsaları satıp, alt yapı hizmetlerini tamamlamanın telaşındayım. Siz neyin telaşındasınız? Bu paraların nereye gittiği belli, her yıl denetleniyor. Bir kusurumuz varsa hesabını vereceğiz. Sizin yıllardır bozuk dediğiniz yolları tamamlanın derdindeyim. Siz neyin derdindesiniz? Onlar, şimdiden seçimi kaybetme telaşında.”
Yavuz Göktaş

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.