GENÇ YILDIZLAR PARLIYOR

U-16 Erkekler Basketbol Türkiye Şampiyonası eleme maçları Mimar Sinan Spor Salonu ve Edirne Spor Salonunda başladı. Perşembe gününden itibaren müsabakalar Mimar Sinan Spor Salonunda oynanacak.

GENÇ YILDIZLAR PARLIYOR

U-16 Erkekler Basketbol Türkiye Şampiyonası eleme maçları Mimar Sinan Spor Salonu ve Edirne Spor Salonunda başladı. Perşembe gününden itibaren müsabakalar Mimar Sinan Spor Salonunda oynanacak.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
20 Mayıs 2024 Pazartesi 00:00
GENÇ YILDIZLAR PARLIYOR

Tofaş, Bahçeşehir Koleji, Türk Telekom, Antalya Gelişim, Karşıyaka, Bursaspor, Galatasaray, Final Spor, Anadolu Efes, Ted Ankara Kolej, Gaziantep Gençlik, Petkim Spor, Beşiktaş, Fenerbahçe, Darüşşafaka ve Ege Asist olmak üzere 16 takımdaki gençler  ter dökecek.

"GELECEĞİN YILDIZLARI YARIŞIYOR"

Türkiye Basketbol Federasyonu Edirne İl Temsilcisi Gökhan Bilgin, şampiyonanın Edirne için bir şans olduğunu belirterek, Türkiye’nin gelecek yıldızlarının Edirne’de yarıştığını söyledi.

Basketbol Şampiyonası'nın Edirne ekonomisine de büyük katkı sağlayacağını ifade eden Gökhan Bilgin, şampiyonanın kentimizde yapılmasının büyük şans olduğunu söyledi ve şöyle devam etti:

"Türkiye'nin gelecekteki yıldızlarını gözlemlememizi sağlıyor. Şu anda burada 16 yaş grubu müsabakaları yapılıyor ve Türkiye'nin en iyi 16 takımı burada bulunuyor. Yarısı Anadolu finallerinden geliyor. Toplamda 16ı takım var. Maçlarımız şu anda 2 farklı salonda oynanıyor. Çarşamba gününe kadar her gün 4 maç yapılacak. Çarşamba dan sonra finaller burada gerçekleşecek ve final maçı burada oynanacak. Türkiye U-16 yaş grubu birincisini belirleyeceğiz. Edirne için gerçekten büyük bir şans olduğunu düşünüyorum. Toplamda 16 kulüp var. Antalya, Bursa, İstanbul, Gaziantep, Ankara gibi genellikle büyük illerden katılım sağlanıyor. Çünkü bu en üst seviye şampiyona olduğu için daha küçük illerden katılım az oluyor. Edirne gibi illerden de katılım var ama daha az. Şimdi, bu şampiyonanın Edirne'de düzenleniyor olması gerçekten büyük bir şans. Yaklaşık olarak on altı grup var ve her grupta yirmi sporcu bulunuyor. Bu da toplamda 320 sporcu demek. Bu yaş grubunda olduğu için veliler de genellikle gelip maçları izliyorlar, özellikle final günlerinde. Çarşambadan sonra Mimar Sinan Spor Salonu'nda yer sıkıntısı olabilir çünkü çok fazla kişi gelecek. Bu, Edirne için turizm anlamına geliyor. Esnaf için de büyük bir fırsat. Türkiye Basketbol Federasyonu, bu şampiyonayı Edirne'ye verdiği için teşekkür ediyoruz. Dediğim gibi, bu şampiyonayı kazanmak için çok iyi mücadele ettik. Gençlik Spor'un da desteğiyle şampiyonayı almayı umuyoruz. 2 sene önce U-14 Şampiyonası'nı düzenlemiştik. Ancak, U-16 Şampiyonası bu yıl ilk kez burada gerçekleşiyor. Her yıl Türkiye'de U-14, U-16 ve U-18 şampiyonaları yapılıyor. Bu yılın güzel olmasını diliyorum. Şu anda üç gün boyunca burada devam edecek. Her gün 2 salonumuzda maçlar yapılacak. Şu anda yeni salonumuzda da maçlar devam ediyor. 11' de başlayacak. Her gün 4 maç yapılacak gibi görünüyor. Dediğim gibi, maçların ardından finalistler belli olacak. Perşembe, Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri burada finaller oynanacak. Son final maçı Pazar günü saat 16.45 de yapılacak"

Bülent Sarıçiçek

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.