EDİRNE'DE DÜŞÜNCE GÜNLERİ

Edirne Belediyesi, TAKSAV Edirne Temsilciliği ve Dönüşüm Logos ekibinin işbirliğiyle düzenlenen Edirne Düşünce Günleri’nin ikinci etkinliği, 26-30 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek. Etkinlik, kentin kültürel ve tarihi değerlerini tanıtmayı hedefliyor.

EDİRNE'DE DÜŞÜNCE GÜNLERİ

Edirne Belediyesi, TAKSAV Edirne Temsilciliği ve Dönüşüm Logos ekibinin işbirliğiyle düzenlenen Edirne Düşünce Günleri’nin ikinci etkinliği, 26-30 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek. Etkinlik, kentin kültürel ve tarihi değerlerini tanıtmayı hedefliyor.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
12 Ağustos 2024 Pazartesi 00:00
EDİRNE'DE DÜŞÜNCE GÜNLERİ

Edirne, 26-30 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek Edirne Düşünce Günleri’nin ikinci etkinliğine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. "Sınırları Aşmak" ana temasıyla gerçekleştirilecek bu etkinlik, Edirne Belediyesi, TAKSAV Edirne İl Temsilciliği ve Dönüşüm Logos ekibinin ortak çalışmalarıyla hayata geçirilecek. Etkinlik, kentin önemli kültürel ve tarihi alanlarında yapılacak 12 atölye çalışması ile şehrin yerel ve kültürel değerlerini ön plana çıkaracak.

Etkinlik, felsefe, psikoloji, tarih, arkeoloji, edebiyat, müzik ve el sanatları gibi çeşitli alanlarda düzenlenen atölyelerle Edirne'nin zenginliklerini tanıtmayı ve kentteki insanların kültürel gereksinimlerini karşılamayı amaçlıyor. 15 yaş üstü 75 katılımcının yer alacağı etkinlik için başvurular başlarken ve şu ana kadar 50'ye yakın başvuru alındığı bildirildi.

Etkinliğin genel koordinatörlüğünü Felsefe öğretmeni Recep Altınordu üstleniyor. Programın açılışı, 26 Ağustos saat 14.00’da yapılacak ve ardından çeşitli seminerler ve atölyeler ile devam edecek.

ETKİNLİK TAKVİMİ AÇIKLANDI

Edirne Düşünce Günleri'nin etkinlik takvimi ise şu şekilde:

26 Ağustos:Antik Çağda Sınırları Aşan Kadın Düşünceleri – Dr. Umut M. Doğan  Yer: Kent Müzesi – Saat 15.00 Yeryüzünün Yeni Lanetlileri Kimdir? Kimlikçi Politikaların Eleştirisi– Prof.Dr. Can Karaböcek Yer: TAKSAV Edirne – Saat: 20.00,

27 Ağustos:Modern Türk Şiirinde Dilin Sınırları** – Dr. Armağan Altay  Yer: Protokol Evi – Saat: 14.00,Dr. Emre Elmas,Yer: Protokol Evi – Saat: 16.00,Kentin Kültür Mirasıyla Sınırları Aşmak– Ender Bilar   Yer: Protokol Evi – Saat: 18.00

28 Ağustos: Edirnakari Atölyesi – Mehtap Cömert   Yer: Edirnekari Atölye – Saat: 11.00 ,Haz ve Caz – Psikiyatr Can Tutuğ  Yer: Büyük Sinagog – Saat: 13.00 ,Sınır Taşı – Prof.Dr. Hasan Aslan   Yer: Büyük Sinagog – Saat: 14.15

29 Ağustos: En Özel Sınır Kapılar Fotoğraf Sergisi – Nadide Dilek Altay  Yer: Kaleiçi Semti – Saat: 13.00 ,

Yurtsuzluk: Hak Kavramını İnsan Üzerinden Yeniden Düşünmek – Prof.Dr. Eray Yağanak  Yer: Kent Müzesi – Saat: 15.00

30 Ağustos: Felsefe ve Coğrafya Kesiminde Mekansal Sınırlar – Doç.Dr. Elife Kılıç  Yer: Edirne Belediyesi – Saat: 13.00 ,Hakikatin Sınırlarını Aşmak: Nietzsche’de Ahlak Felsefesi– Prof.Dr. Nedim Yıldız  Yer: Edirne Belediyesi – Saat: 15.00

Mert Hamarat

Son Güncelleme: 12.08.2024 18:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.