EDİRNE'DE CHP RÜZGARI ESTİ

Türkiye'de olduğu gibi Pazar günü yapılan Yerel Seçim'ler sonunda Edirne'de de kazanan taraf CHP oldu. Edirne Belediye Başkanlığını Av. Filiz Gencan Akın kazanırken, CHP 5 ilçede, AK Parti 2 ilçede ve İYİ Parti 1 ilçede başarılı oldu.

EDİRNE'DE CHP RÜZGARI ESTİ

Türkiye'de olduğu gibi Pazar günü yapılan Yerel Seçim'ler sonunda Edirne'de de kazanan taraf CHP oldu. Edirne Belediye Başkanlığını Av. Filiz Gencan Akın kazanırken, CHP 5 ilçede, AK Parti 2 ilçede ve İYİ Parti 1 ilçede başarılı oldu.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
01 Nisan 2024 Pazartesi 00:00
EDİRNE'DE CHP RÜZGARI ESTİ

Pazar günü saat 08.00 başlayan ve 17.00'da sona eren Yerel seçimlerde seçmenler Belediye Başkanı, Belediye Meclis Üyesi, İl Genel Meclisi üyesi ve muhtar seçmek için sandık başına gitti. Seçimler, Edirne'de huzur içinde geçerken, herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Adaylar, oylarını kullandıktan sonra sandıkların açılmasını bekledi.

Sandıkların açılmasının ardından sayımlara başlandı. Gece geç saatlere kadır devam eden sayımlar sonunda resmi olmayan sonuçlara göre adayların aldıkları oy yüzdeleri şöyle belirlendi:

CHP Filiz Gencan Akın  yüzde 46.67,AK Parti Belgin İba yüzde 42.49,İYİ Parti Hamdi Sedefçi yüzde 5.43, Zafer Partisi Serkan Konak, yüzde 1.93, DEM Aylin Hacalaoğlu yüzde 0.99, YRP Ali Yalçındağ yüzde 0.34.

GENCAN AKIN FARK ATTI

Edirne genelinde en başarılı parti CHP oldu. CHP adayı Av. Filiz Gencan Akın, oyların yüzde yüzde 46.67'sini alarak Edirne'nin ilk kadın Belediye Başkanı oldu.

Seçimlerde en yakın takipçisi olan AK Parti adayı Belgin İba ise oyların 42.49'unu aldı. İyi Parti adayı Hamdi Sedefçi seçim öncesi iddiaların tersine oyların sadece yüzde 5.43'ü alabildi. Zafer Partisi adayı Serkan Konak ise sadece yüzde 1.16'sını alabildi.

Edirne merkezde 129 bin 084  seçmen bulunurken, kullanılan oy sayısının 102 bin 127, geçerli oy sayısının ise 99 bin 116 olduğu açıklandı. Seçimlere katılımın ise beklenende düşük olduğu dikkat çekti.

KEŞAN VE HAVSA SEÇMENİ CHP'YE DÖNDÜ

5 yıl önce yapılan Yerel Seçim'de CHP iki ilçesi kaybetmişti. AK Parti, Keşan ve Havsa ilçelerindeki seçimleri kazanarak başarılı bir sonuç almıştı. Pazar günkü seçimde ise CHP iki ilçesi geri kazandı.

2019 yılında yapılan Yerel Seçim'de, CHP'li Mehmet Özcan, rakibi Mustafa Helvacıoğlu'na kaybetmişti. Bu seçimde tekrar aynı partilerden aday olan isimler yarıştı ve CHP adayı Mehmet Özcan seçimi kazanan isim oldu. CHP adayı Özcan 53.11, AK Parti adayı Mustafa Helvacıoğlu ise 41.47 lik oy aldı.

Yine aynı şekilde Havsa'da 2019 yılındaki seçimde AK Parti adayı Aydın Balkan seçimi kazanmıştı. Pazar günkü seçimde ise CHP adayı Hüseyin Özcan, farklı kazanan taraf oldu. Balkan yüzde 39.11, kazanan Özden ise yüzde 55.68 oranında oy elde etti.

EDİRNE'DE KİMLER KAZANDI?

EDİRNE- CHP Filiz Gencan Akın

ENEZ - CHP Özkan Günenç

HAVSA-CHP Hüseyin Özden

İPSALA- AKP Mehmet Kerman  

KEŞAN-CHP Mehmet Özcan

LALAPAŞA-CHP Zafer Sezgin Geldi

MERİÇ -AKP Yunus Atay

SÜLOĞLU-CHP Mehmet Ormankıran

UZUNKÖPRÜ- İYİ Ediz Martin

Bülent Sarıçiçek

Son Güncelleme: 01.04.2024 16:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.