"ÇOCUKLARIMIZI KORUMALIYIZ"

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Çiğdem Gegeoğlu, partisinin il genelindeki kadın başkanları ile birlikte ortak bir açıklama yaptı. Gegeoğlu, erkek-kız demeksizin ülkemizde yaşayan tüm çocukların korunması gerektiğini söyledi.

"ÇOCUKLARIMIZI KORUMALIYIZ"

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Çiğdem Gegeoğlu, partisinin il genelindeki kadın başkanları ile birlikte ortak bir açıklama yaptı. Gegeoğlu, erkek-kız demeksizin ülkemizde yaşayan tüm çocukların korunması gerektiğini söyledi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
11 Ekim 2024 Cuma 00:00
"ÇOCUKLARIMIZI KORUMALIYIZ"

"Dünya Kız Çocukları Günü" nedeniyle  CHP İl Kadın Kolları Başkanı Çiğdem Gegeoğlu, Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Burcu Birgül Çolak, Keşan Kadın Kolları Başkanı Emine Gegeoğlu, Uzunköprü Kadın Kolları Başkanı Mensure Aybek, Havsa Kadın Kolları Başkanı Gülhan Memiş, Lalapaşa Kadın Kolları Başkanı Fatma Günay, İpsala Kadın Kolları Başkanı Aslı Aldemir, Süloğlu Kadın Kolları Başkanı Ece Tula ile bir araya geldi.

Daha sonra ortak yapılan yazılı açıkmada, bugünün bir farkındalık günü olduğu belirtilerek, şöyle denildi:

“Dünya kız çocuk gününde, kız çocuklarımızın özgürce büyümesi ile dünyayı değiştirme gücüne sahip olduğunu hatırlatmak isteriz. Eğitim hakkı ve eşit fırsatlarla büyüyen her bir kız çocuğu gelecekte özgüvenli bireyler yetiştirecek ve o bireyleri dünyaya getirecek olanlardır.

Her kız çocuğu yarının doktoru, öğretmeni, Milletvekili, mühendisi, olacak, bir ailenin annesi olacak olduğu unutulmamalıdır. Toplum kız çocuklarının yetişmesi ile şekilleniyor gelişiyor ve büyüyor.Kadınları güçlü ve özgür olmayan bir toplumun, güçlü ve özgür olması düşünülemez.Ancak bugün kız- erkek demeden ülkemizdeki çocukları korumaktan da bahsetmemiz gerekiyor ne yazık ki!  Kız Çocuklarını öncelik vererek, toplumda görünür kılma amacımız ile basın açıklamamızı yapıyoruz. Kız çocuklarının cinsiyetleri nedeniyle eğitimsiz bırakıldığı, erken yaşta evlenmeye ya da çalışmaya zorlandığı, güçlü ve üretken bireyler haline gelmeleri, önünde engeller olduğu sürece geleceğe güvenle bakmamız mümkün değildir. Kadına yönelik şiddet, kadınların çocuk yaşta olduğu dönemde başlayan ayrımcılığın ürünüdür.Sadece bugün değil her gün çocuklarımızın içindeki güce onların düşünce ve hayallerine kulak verelim basma kalıp düşüncelerden uzaklaşın, kurtulun ve değişime inanın onlara gururla bakın.

Her şeyden önce tüm çocuklara ve özellikle kız çocuklarına laik ve bilimsel temele dayalı kaliteli bir eğitim verilmesini, karma eğitimden ödün verilmemesini istiyoruz. Genç kuşakların fırsat ve cinsiyet eşitliği ilkesini sahiplenerek büyümesi, eğitim ve profesyonel hayatlarında kadınlara ve kız çocuklarına potansiyellerini gerçekleştirebilecekleri eşit fırsatlar tanınabilmesi için, toplumsal cinsiyet eşitliğinin müfredata girmesini talep ediyoruz. Kız çocuklarının okullaşma oranını düşüren 4+4+4 kesintili eğitim sisteminin acilen kaldırılmasını, kesintisiz temel eğitime geçilmesini istiyoruz. Çocuk evliliklerinin önlenmesi için her türlü yasa, yaptırımı talep ediyoruz. Kız çocukların ihmal ve istismardan korunması için kararlı devlet politikaları uygulanmasını bekliyoruz.6284 sayılı kanun ev içi şiddette maruz kalan kadınların şiddetten uzaklaştırılabilmesini sağlayan tedbir kanunudur. Kanunun temeli İstanbul sözleşmesidir.6284 sayılı kanuna karşı olmak kadınların çocukların şiddet korunmasına ve güvenli bir şekilde hayat a devam etmesine karşı olmaktır. Etkili uygulanması halinde şiddete uğrayan herkesi yaşatır. 6284 sayılı kanunu geri istiyoruz".

"EDİRNE'DE YAŞANAN OLAYDAN HABERDARIZ"

Önceki gün Edirne'de yaşanan bir taciz olayıyla ilgili görüşlerini açıklayan Gegeoğlu, "Bu olaydan haberdarız. Bu vahim olay sonucu olaşmıştır, tarafımıza gelen bilgi sonucunda, emniyet müdürümüze ve teşkilatına teşekkür ederiz. Dünya Kız Çocukları Günü vesilesiyle CHP'li kadınlar olarak çocukların cinsiyetleri nedeniyle ayrımcılığa maruz kalmasına karşıyız" dedi.

Bülent Sarıçiçek

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.