CHP’NİN 101’İNCİ YAŞI KUTLANDI

Edirne'de CHP'nin kuruluşunun 101.yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı.CHP İl teşkilatı tarafından düzenlenen törende Atatürk anıtına çelenk konuldu ve saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşımız okundu.

CHP’NİN 101’İNCİ YAŞI KUTLANDI

Edirne'de CHP'nin kuruluşunun 101.yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı.CHP İl teşkilatı tarafından düzenlenen törende Atatürk anıtına çelenk konuldu ve saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşımız okundu.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
09 Eylül 2024 Pazartesi 00:00
CHP’NİN 101’İNCİ YAŞI KUTLANDI

Törene, Belediye Başkan Vekili Onur Öktem, Başkan Yardımcısı Cenk Ergüden, CHP Edirne İl Kadın Kolları Başkanı ve İl Genel Meclisi Başkanı Çiğdem Gegeoğlu, CHP Edirne Merkez Kadın Kolları Başkanı Burcu Birgül Çolak,il genel meclisi üyeleri, belediye meclis üyeleri ile çok sayıda partili katıldı.

CHP İl Başkan Vekili Burcu Altay’ın Atatürk anıtına çelenk sunması ile başlayan törende, Edirne Belediye Bandosu eşliğinde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

ALTAY "HALKIN PARTİSİYİZ"

Törende bir konuşma yapan CHP İl Başkan Vekili Buse Altay, halkın partisi olan CHP'nin kuruluşunun 101.yıl dönümünü kutlamaktan dolayı gurur duyduklarını belirterek “Bugün 9 Eylül, halkın partisi 101 yaşında. Bağımsızlık mücadelesinin sonunda şanlı geçmişimizin kararlılığıyla kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk partisi Halk Fırkası ile başlayan demokrasi mücadelesi, bizlerle bugün devam ediyor. Uçurumun kenarında bir yitik ülkeden modern Türkiye Cumhuriyeti inşa eden büyük önder ve kurucu genel başkanımız Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını saygı, şükran ve minnetle anıyoruz” diye konuştu.

CHP'nin Türkiye'nin en büyük ve köklü partisi olduğunu, Mustafa Kemal Atatürk'ün büyük bir eser bıraktığını ve buna sahip çıktıklarını ifade eden Altay şöyle devam etti:

 “9 Eylül 1923 günü Halk Fırkası olarak kurulan ve sonradan CHP'ye dönüşen, Türkiye'nin en köklü ve en büyük örgütü bugün 101 yaşını kutluyor. Bu gurur hepimizindir. Cumhuriyet Halk Partisi'nin tarihi, Türkiye tarihidir. Türkiye'nin ilerleme tarihidir. 1923’ten beri her akşam memleketimizi, her haneye misafir oluyor, her haneye bizden haber veriyoruz. Telgrafla iletişim kurulan günlerden, radyolardaki ajans saatlerinden, televizyon yayınlarından bugün dijital iletişime evrilen dönüşümün tek tanığıyız. 1930’ların sanayi hamlelerinde, 60’ların öğrenci mücadelesinde, 1970’lerin dar sokaklarındaki demokrasi mücadelesinde halkımızın yanındaydık. 1980 darbesiyle kapatılan partimiz, 1990’ların ikinci yarısında tekrar siyasete döndü ve halkın Türkiye için çabalayan, yabancı postalların ülkemize girmesine engel olan Cumhuriyet Halk Partisi tarihe karşı sorumluluğunu yerine getirdi. 21’inci yüzyılın ikinci çeyreğine başlayacağımız bugünlerde adalet vurgusuyla kimseyi ötekileştirmeden, kurucu parti olmanın vakarıyla başladığımız yeni demokrasi mücadelesi, meyvelerini son yerel seçimde vermiş ve güzel ülkemizde halkımız, CHP'yi Türkiye'nin birinci partisi yapmıştır. Bugün tüm Cumhuriyet Halk Partililer olarak bu bilinç ve sorumlulukla davranmaktayız. 101 yıllık partimize yaşattığımız gururu, yapılacak zamanında ya da erken ilk genel seçimde tüm Türkiye'de ve halkımızla paylaşmakla kararlıyız"

Bülent Sarıçiçek

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.