CHP'DEN "SILA YOLU" PROJESİ

CHP tarafından başlatılan "Sıla Yolu" projesi kapsamında Kapıkule Sınır Kapısı'na giden parti heyeti, burada yurt dışından gelen ve tatil dönüşü çalıştıkları Avrupa ülkelerine dönmek isteyen gurbetçilerle görüştü.

CHP'DEN "SILA YOLU" PROJESİ

CHP tarafından başlatılan "Sıla Yolu" projesi kapsamında Kapıkule Sınır Kapısı'na giden parti heyeti, burada yurt dışından gelen ve tatil dönüşü çalıştıkları Avrupa ülkelerine dönmek isteyen gurbetçilerle görüştü.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
08 Ağustos 2024 Perşembe 00:00
CHP'DEN "SILA YOLU" PROJESİ

Heyette, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, CHP Yurtdışı Örgütlenmeden Sorumlu Parti Meclisi Üyesi Mehmet Tüm,CHP Edirne İl Başkanı Av. Harika Taybıllı, Belediye Başkanı Av.Filiz Gencan Akın,CHP Edirne Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı ve partililer yer aldı.

Kapıkule Sınır Kapısı'nda düzenlenen basın açıklamasında "Sıla Yolu" projesini tanıttı. Gurbetçilerin sorunlarını gündeme taşıyan Aytekin, çözüm önerilerinde bulundu.

CHP  Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin, CHP Yurtdışı Örgütlenmeden Sorumlu PM Üyesi Mehmet Tüm ile birlikte Kapıkule Sınır Kapısı'nda "Sıla Yolu" projesi kapsamında basın açıklaması yaptı. Projenin detaylarını ve gurbetçilerin sorunlarını dile getiren Aytekin ve Tüm, CHP'nin bu sorunlara yönelik çözüm önerilerini paylaştı.

Aytekin, "Edirne'de Kapıkule'deyiz. Edirne İl Başkanımız, kıymetli Belediye Başkanımız, İlçe Belediye Başkanlarımız, ilçe başkanlarımız, yurt dışı örgütlenme koordinatörümüz, kadın ve gençlik kollarımız burada. Cumhuriyet Halk Partisi olarak Edirne Kapıkule'deyiz. 'Sıla Yolu' projesi kapsamında burada bulunuyoruz. Kapıkule'de giriş çıkışların yoğun olduğu bu dönemde, yurt dışından gelen ve yurt dışına dönen vatandaşlarımızı karşılıyor ve uğurluyoruz. Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel'in vatandaşlarımıza yazdığı mektupları iletiyoruz. Bu mektuplarda bir karekod bulunuyor ve bu kod CHP'nin anketine yönlendiriyor. Anket ile vatandaşlarımızın sorunlarını dinleyerek çözüm üretmek istiyoruz" dedi.

Aytekin, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının yol güvenliği, gümrük kapılarındaki yoğunluk, araç ve telefon kullanım sorunları gibi konulara dikkat çekerek, bu sorunların çözülmesi için çalıştıklarını belirtti. Ayrıca, yurt dışında yaşayan vatandaşların Türkiye'de temsil edilmesi gerektiğini vurguladı ve "Yurt dışı seçmenlerimizin parlamentoda temsil edilmesi için yurt dışı seçim bölgesi ilan edilmesini istiyoruz" diye konuştu.

Mehmet Tüm ise, "Gurbetçilerimizin sorunlarına dikkat çekmek için buradayız. Gurbetçilerimiz, sevdiklerine kavuşmak ve memleket hasreti gidermek için yola çıktıklarında sınır kapısında başlayan sorunlarla karşılaşıyorlar. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın Türkiye'de emekli olduklarında yaşadıkları sıkıntılara, fahiş uçak bilet fiyatlarına, konsolosluk hizmetlerindeki aksaklıklara ve daha birçok soruna çözüm bulmak için çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Tüm, proje kapsamında vatandaşlara genel başkanın mektubunun ve el broşürlerinin verileceğini belirterek, "CHP olarak, yurt dışındaki vatandaşlarımızın hakları için mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.

CHP, "Sıla Yolu" projesiyle yurt dışındaki Türk vatandaşlarının sorunlarına çözüm bulmayı ve onların sesini duyurmayı hedefliyor. Proje, Edirne İl Başkanlığı'nın ev sahipliğinde ve yurt dışı örgütlerinin desteğiyle yürütülüyor.

Mert Hamarat

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.