"BU SÜREÇ BİZİ İKTİDARA TAŞIYACAK"  

CHP Edirne İl Başkanı Harika Taybıllı, Tüzük Kurultayı sonrası basın toplantısı düzenledi. Taybıllı, demokratik tüzük değişikliklerini öne çıkarırken, Edirne Belediye Meclisi Üyeliği'nden de istifa edeceğini açıkladı.

"BU SÜREÇ BİZİ İKTİDARA TAŞIYACAK"  

CHP Edirne İl Başkanı Harika Taybıllı, Tüzük Kurultayı sonrası basın toplantısı düzenledi. Taybıllı, demokratik tüzük değişikliklerini öne çıkarırken, Edirne Belediye Meclisi Üyeliği'nden de istifa edeceğini açıkladı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
12 Eylül 2024 Perşembe 00:00
"BU SÜREÇ BİZİ İKTİDARA TAŞIYACAK"  

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne İl Başkanı Av. Harika Taybıllı, CHP Genel Merkezi’nin düzenlediği Tüzük Kurultayı’nın ardından kurultay delegeleriyle birlikte bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, CHP Edirne Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı ve diğer CHP yetkilileri de hazır bulundu. Taybıllı, CHP'nin tüzük değişikliklerini ve bu sürecin iktidara yürüyüşteki önemini vurguladı.

TÜZÜK KURULTAYI DEĞERLENDİRMESİ

Toplantıda konuşan Taybıllı, CHP'nin parti tüzüğünün oy birliğiyle onaylandığını ve yeni tüzüğün çağdaş, demokratik ve katılımcı olduğunu belirtti. "Türkiye'nin birinci partisi ve yarının iktidar partisi olacağımızın sinyallerini veriyoruz," diyen Taybıllı, yeni tüzüğün iktidar yolunda partiye büyük bir ivme kazandıracağını ifade etti.

TAYBILLI , “ÖRGÜT DENETİMİNDE ÖN SEÇİM”

Taybıllı, kurultayda kabul edilen ön seçim kararını olumlu bulduğunu ve parti olarak bu uygulamanın arkasında olduklarını belirtti. "Ön seçim, örgüt denetiminde olacak ve bu, eşit temsiliyet açısından önemli bir adım," dedi. Kadın ve genç kotalarının tüzükte yer aldığını ve bu kotaların eşit temsiliyet sağlayana kadar uygulanacağını da sözlerine ekledi.

BELEDİYE MECLİSİ ÜYELİĞİNDEN İSTİFA KARARI

Taybıllı, toplantıda sürpriz bir karar da açıkladı. Edirne Belediye Meclisi Üyeliği'nden istifa edeceğini duyuran Taybıllı, dilekçesini belediyeye sunacağını belirtti. CHP Edirne Milletvekilliği için kontenjandan aday gösterileceği iddialarını ise "Siyasette 24 saat sonrasının ne olacağı belli olmaz. Partim hangi görevi uygun görürse, o görevde en iyisini yaparım," diyerek cevapladı. Taybıllı'nın istifası sonrası yerine Yusuf Kereci’nin görevlendirilmesi bekleniyor.

Taybıllı ayrıca, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile Edirne’de yapılması planlanan bir miting hakkında görüştüklerini açıkladı. "Keşan tarafında bir miting yapma arzusundayız ve Genel Başkanımız programı uyduğu takdirde seve seve katılacağını söyledi," dedi. Mitingde çiftçilere destek sunulması hedefleniyor.

Mert Hamarat

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.