BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRMEK İÇİN NASIL BESLENMELİYİZ?

Özel Trakya Hastanesi doktorlarından Diyetisyen Sude Karakurt, havaların soğuduğu ve hastalıkların arttığı bugünlerde bağışıklık sistemini güçlendirmek için beslenme tüyoları verdi.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRMEK İÇİN NASIL BESLENMELİYİZ?

Özel Trakya Hastanesi doktorlarından Diyetisyen Sude Karakurt, havaların soğuduğu ve hastalıkların arttığı bugünlerde bağışıklık sistemini güçlendirmek için beslenme tüyoları verdi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
17 Aralık 2022 Cumartesi 06:00
BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRMEK İÇİN NASIL BESLENMELİYİZ?

Özel Trakya Hastanesi Doktorlarından Diyatisyen Sude Karakurt, mevsim geçişlerinde bağışıklık sisteminin güçlenmesi beslenmeye çok dikkat edilmesi gerektiğini bildirdi.

Dyt. Karakurt, gazetemize yaptığı açıklamada, şunlara yer verdi:

“Hayatın her döneminde beslenme çok önemli özellikle mevsim geçişlerinde bağışıklığımız için beslenme şeklimize çok daha fazla dikkat etmek gerekiyor. Bu süreçte bağışıklık sistemimizi güçlendirmek için antioksidanlardan zengin beslenmek oldukça önemli sebze ve meyve tüketimimizi arttırmamız gerekiyor yeşil yapraklı sebzeler soğan sarımsak gibi quarcetinden zengin sebzeler bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirecektir.

OMEGA 3 TÜKETİMİ ÖNEMLİ

Bununla beraber omega 3 tüketimi oldukça önemli çünkü ne kadar omega 3 alabiliyorsak elzem olan yağ asitleriyle o kadar bağışıklık sistemimiz kuvvetleniyor.dolayısıyla Balık, semizotu ceviz fındık badem gibi besinleri tüketiyor olmak çok önemli

Diyette protein kalitesini arttırmak da bir diğer dikkat ettiğimiz noktalardan özellikle en kaliteli protein kaynaklarından yumurtaya beslenmemizde yer vermekte fayda var çünkü ne kadar kaliteli ve yeterli protein kaynağı alırsak vücudumuzda o kadar anabolizma sürecini yani yapım sürecini de arttırmış oluyoruz .

AKLA İLK GELEN C VİTAMİNİ

Bağışıklık sistemi deyince yine akla ilk gelen C vitamini özellikle turunçgiller portakal mandalina limon yeşil yapraklı sebzeler kuşburnu bunlar c vitamininden zengin gıdalar. Çinko yine enfeksiyonlardan korunmak için önemli bir mineral çinko tüketimini arttırmak için kurubaklagiller,  yeşil yapraklı sebzeler, yine ceviz, fındık, badem gibi yağlı tohumlardan faydalanmak çinko seviyelerimizi arttırmada bize yardımcı olacaktır.

Son olarak Yeşil çay kış aylarında iyi bir flavonoidtir yine herhangi bir sağlık problemimiz yoksa günde 1-2 fincan tüketmemizi önermekteyim.”

Yavuz Göktaş

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.