ATA TOHUMUNDAN ELDE EDİLEN UN, BECERİKLİ ELLERDE HAMUR İŞLERİNE DÖNDÜ

Edirne Belediyesi’nin kurduğu Cumhuriyet Çiftliğinde ata tohumlarından üretilen buğdaydan elde edilen un, Belediye Mutfak Atölyesi kursiyerleri tarafından hamur işi yapılarak sergilendi. Birbirinden leziz ve ata tohumu buğdaydan yapılan hamur işleri tanıtıma katılanlar tarafından tam not aldı. Belediye Başkan Yardımcısı Hakan İşcan, “Geçmişten gelen ve gelecek kuşaklara da sağlıklı ürünleri sunabilmek adına Edirne Belediyesi olarak çalışmalarımız devam ettiriyoruz. Temin ettiğimiz tüm doğal tohumları çoğaltarak üreticilerimizle buluşturuyoruz. Bugünde burada bu ata tohumlarından elde edilen unlardan yapılan ürünleri görüyoruz” dedi.

ATA TOHUMUNDAN ELDE EDİLEN UN, BECERİKLİ ELLERDE HAMUR İŞLERİNE DÖNDÜ

Edirne Belediyesi’nin kurduğu Cumhuriyet Çiftliğinde ata tohumlarından üretilen buğdaydan elde edilen un, Belediye Mutfak Atölyesi kursiyerleri tarafından hamur işi yapılarak sergilendi. Birbirinden leziz ve ata tohumu buğdaydan yapılan hamur işleri tanıtıma katılanlar tarafından tam not aldı. Belediye Başkan Yardımcısı Hakan İşcan, “Geçmişten gelen ve gelecek kuşaklara da sağlıklı ürünleri sunabilmek adına Edirne Belediyesi olarak çalışmalarımız devam ettiriyoruz. Temin ettiğimiz tüm doğal tohumları çoğaltarak üreticilerimizle buluşturuyoruz. Bugünde burada bu ata tohumlarından elde edilen unlardan yapılan ürünleri görüyoruz” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
22 Kasım 2022 Salı 06:00
ATA TOHUMUNDAN ELDE EDİLEN UN, BECERİKLİ ELLERDE HAMUR İŞLERİNE DÖNDÜ

Edirne Belediyesi Kadın Merkezi’ne bağlı Mutfak Atölyesi kursiyerleri, yine belediyeye tarafından cumhuriyet Çiftliğinde üretilen ata tohumlarından elde edilen unlarla yapılan mahur işlerini sergilediler.

Mutfak Atölyesindeki kursiyerler tarafından özenle hazırlanan, Ata tohumu buğdaylardan elde edilen unla yapılan birbirinden leziz ve güzel hamur işleri, sergilenerek lezzet testine tabi tutuldu. Hamur işlerinin her biri tam not aldı.

Hamur işlerinin tanıtımına katılan Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Hakan İşcan, mutfak atölyesindeki kursiyerlerin 512 saatlik eğitim gördüklerini ifade etti. Tüketicilerin daha sağlıklı ürünlere ulaşabilmesi için belediye olarak çalıştıklarını ifade eden İşcan, “Belediye Başkanımızın öncülüğünde başlatmış olduğumuz ata tohumundan ürettiğimiz buğdayımızı una çevirdik ve doğal unumuzdan ürettiğimiz ürünleri burada sergiliyoruz. Geçmişten gelen ve gelecek kuşaklara da sağlıklı ürünleri sunabilmek adına Edirne Belediyesi olarak çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Temin ettiğimiz tüm doğal tohumları çoğaltarak bizler de üreticilerle buluşturuyoruz ve geleceğe sağlıklı tohumları taşımanın her türlü yolunu araştırıp çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu ürünler de bu yapmış olduğumuz çalışmaların sonucu olarak ortaya çıktı. İnşallah buradaki güzel çalışmaların sonunda daha iyi ve sağlıklı ürünleri gerekli olan iş yerlerinde bütün ihtiyaç sahipleriyle buluşturacaklar hem aileleri kazanacak hem de Edirne'deki tüm tüketiciler daha sağlıklı ürünlerle buluşmuş olacaklar” şeklinde konuştu.

Cumhuriyet Çiftliği’nde yetiştirilen ata tohumu buğdaylardan elde edilen unla hazırlanan ekmek, un helvası, poğaça, kurabiyeler sergilenirken, tanıtıma katılanlar tarafından lezzet testleri yapıldı.

Gözde Kabasakal

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.