AŞÇI YAHYA BABA’NIN GELENEĞİ SÜRDÜRÜLÜYOR

Trakya Üniversitesi Sultan 2. Beyazid Külliyesi Sağlık Müzesi tarafından “Aşçı Yahya Baba”nın geleneği sürdürülüyor.

AŞÇI YAHYA BABA’NIN GELENEĞİ SÜRDÜRÜLÜYOR

Trakya Üniversitesi Sultan 2. Beyazid Külliyesi Sağlık Müzesi tarafından “Aşçı Yahya Baba”nın geleneği sürdürülüyor.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
12 Ağustos 2023 Cumartesi 06:00
AŞÇI YAHYA BABA’NIN GELENEĞİ SÜRDÜRÜLÜYOR

Muharrem ayı dolayısıyla, hayırseverlerin destekleriyle temin edilen malzemelerle yapılan aşure, müzeyi ziyarete gelen misafirlere ve Cuma Namazı’na gelen cemaate dağıtılmak üzere büyük bir kazanda pişirildi.

Pişen aşure, Cuma Namazı sonrasında cemaate ve müzeyi ziyarete gelenlere Müze Müdürü Ruhi Pehlivancık ve Edirne İl Göç İdaresi Müdürü Musa Aşılıoğlu tarafından ikram edildi.

Pehlivancık, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“3 yıl önce göreve başladığımızda lokma ve aşure geleneğimizi aktif hale getirmiştik. Haftanın 1 günü şeklinde başlayan etkinliklerimiz bugün haftanın 6 gününe yayılmış durumda. Burada şu çok önemli; devletin bütçesi kullanılmadan tamamen hayır sahiplerinin yaptığı erzak yardımıyla buradaki etkinlikleri gerçekleştiriyoruz. Ücretsiz yemekler bu şekilde dağıtılıyor. Bugünkü aşure programımız da bunun bir simgesi. Aşure biliyorsunuz medeniyetimizin güzel örneklerinden birisi. Çok farklı tatların bir arada buluştuğu ve bir ahenk içerisinde yeni bir lezzetin ortaya çıktığı bir tat. Dolayısıyla bizim kültürümüzü de bize anlatıyor olması bizim açımızdan çok önemli. Bu sene üçüncüsünü gerçekleştirmiş bulunuyoruz. İnşallah seneye de Muharrem ayı aşuremizi dağıtmaya devam edeceğiz. Yaklaşık 1500 kişilik bir aşure yaptık. Gördüğünüz gibi kuyruk da devam ediyor. İnşallah hafta sonu da ziyaretçilerimize aşure dağıtmaya devam edeceğiz. O yüzden fazla fazla yaptık.”

Aşure dağıtımında vatandaşların yoğun bir ilgi gösterdiği görüldü. Uzun kuyrukların oluştuğu dağıtımda, aşuresini alan vatandaşlar huzur dolu bir ortamda aşurelerinin yemenin mutluluğunu yaşadılar.

Gözde Kabasakal

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.