ALIŞVERİŞ GÜNLERİ SARAÇLAR’DA BAŞLADI

Üreten kadınlarının el emeği, göz nuru ürettikleri hediyelik eşyalar, Edirne Belediyesi tarafından Saraçlar Caddesinde kurulan stantlarda satışa sunuldu. Yeni Yıl Alışveriş Festivali, 31 Aralık Pazar gününe kadar açık kalacak.

ALIŞVERİŞ GÜNLERİ SARAÇLAR’DA BAŞLADI

Üreten kadınlarının el emeği, göz nuru ürettikleri hediyelik eşyalar, Edirne Belediyesi tarafından Saraçlar Caddesinde kurulan stantlarda satışa sunuldu. Yeni Yıl Alışveriş Festivali, 31 Aralık Pazar gününe kadar açık kalacak.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
22 Aralık 2023 Cuma 00:00
ALIŞVERİŞ GÜNLERİ SARAÇLAR’DA BAŞLADI

Edirne Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Geleneksel Yılbaşı Alışveriş Günleri" Saraçlar Caddesi’nde başladı. Yılın son gününe kadar sürecek alışveriş günlerinde kadınlar ürettikleri el emeği göz nuru ürünleri burada satacaklar.

"Yılbaşı Alışveriş Günleri" düzenlenen açılış etkinliğiyle başladı. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Saraçlar Caddesindeki Alışveriş Günleri etkinliği açılışı öncesi, stantları gezerek kadınların ürettiği el emeği göz nuru ürünler hakkında bilgiler aldı.

Ardından Edirne Belediye Bandosu eşliğinde saygı duruşu ve İstiklal Marşının okundu. Burada konuşan Belediye Başkanı Recep Gürkan, göreve geldiği günden beri kadınlarla birlikte çok güzel işlere imza attıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"Festivalimizi düzenlerken bir nebze üreten kadınlarımıza destek olmak, onların aile ekonomilerine, o özveriyle, emekleriyle sağlamaya çalıştığı katkılara biz de bir ön ayak olmaya, bir nefes aldırmaya çalıştık.

Bu festival, Orta Avrupa’da çok uzun yıllar önce belki de yüzlerce yıl önce başlayıp, bugün dünyanın birçok yerine yayılan Yılbaşı Alışveriş Günleri’nin bir Edirne versiyonu. Bugün Avrupa’nın hangi şehrine gitseniz, büyük ya da küçük, gösterişli ya da daha sade mutlaka Yılbaşı Alışveriş Günleri Festivalleri vardır.

Bunu Edirne’de üçüncüsünü yaparak, sürekli hale getirmeye, kadınlarımızın aile ekonomilerine bir katkı oluşturmaya çalışıyoruz. Kadınlarımız; yaptıkları her işte oldukları gibi içlerinden, yüreklerinden, kalplerinden gelerek tüm samimiyetleriyle, tüm sevgileriyle, özverileriyle, annelikten gelen korumacılık duygularıyla bu işte de gerçekten çok iyiler, çok muhteşemler.

İnanıyorum ki, burada yılbaşına kadar sürecek olan bu üçüncü alışveriş günlerimiz, onların bir nebze olsun hem ekonomilerine katkıda bulunacak hem de yaptıkları işte başarılı olmanın verdiği özgüvenle önümüzdeki dönem için daha güzel işler yapmamıza, beraber daha planlı işler yapmamıza vesile olacaktır.

Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sizlerle beraber Edirne için, Edirne’miz için, evlatlarımız için, çocuklarımız için, özgür, müreffeh bir kent için ve Mustafa Kemal Atatürk’ün o koyduğu hedefteki gibi tam bağımsız bir Türkiye için, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti için, eğitimde fırsat eşitliği için, çocuklarımızı sadece ve sadece aklın ve bilimin rehberliğinde yetiştirmek için mücadelemiz sürecek. Hayırlı olsun, hepinize başarılar diliyorum."

Konuşmanın ardından Alışveriş Günleri etkinliği Gürkan ve katılımcıların kurdeleyi kesmesiyle başladı. Açılışın ardından, Moriz Ritim Grubu da küçük bir gösteri sundu.

Yeni Yıl Alışveriş Festivali’nin renkli stantları, 31 Aralık Pazar gününe kadar ziyaretçilerini bekliyor olacak.

Yavuz Göktaş

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.