AİLE OKULUNU BİTİREN VELİLER BELGELERİNİ ALDI

Şehit Üsteğmen Efkan Yıldırım Ortaokulunda ‘Aile Okulu Projesi Eğitimlerine’ katılan veliler katılım belgelerini düzenlenen törenle aldılar.

AİLE OKULUNU BİTİREN VELİLER BELGELERİNİ ALDI

Şehit Üsteğmen Efkan Yıldırım Ortaokulunda ‘Aile Okulu Projesi Eğitimlerine’ katılan veliler katılım belgelerini düzenlenen törenle aldılar.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
13 Aralık 2022 Salı 06:00
AİLE OKULUNU BİTİREN VELİLER BELGELERİNİ ALDI

Aile Okulu Projesi kapsamında Şehit Üsteğmen Efkan Yıldırım Ortaokulunda düzenlenen eğitim programını tamamlayan velilere Katılım Belgeleri  okulda düzenlenen törenle İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı tarafından verildi.

Aile değerleri, aile içi iletişim, sosyal, psikolojik ve duygusal gelişim, çevre bilinci, stres yönetimi, madde bağımlılığını önlemeye ilişkin yaklaşımlar başta olmak üzere çeşitli alanlarda ailelerin desteklenmesi amacıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan Aile Okulu Projesi kapsamında okulların bünyesinde velilere yönelik eğitimler düzenlenmekte.

Bu eğitimleri bitiren veliler için okulda düzenlenen etkinlikte konuşan İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı, öğrencilerimizin gelişimi için okul ve aile eğitimlerinin birbirini tamamlayan eğitimler olduğunu belirterek,  Aile Okulu Projesi'nin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.

Program, eğitimlerini tamamlayan velilere Arpacı tarafından Katılım Belgeleri'nin verilmesinin ardından sona erdi.

PROJENİN HEDEFİ: GÜÇLÜ AİLE, GÜÇLÜ ÇOCUKLAR, GÜÇLÜ TOPLUM

Milli Eğitim İl Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, projenin hedefi şu şekilde bildirildi:

“Millî Eğitim Bakanlığımızca yürütülen Aile Okulu Projesi; gençlerin, çocukların, anne ve babaların toplum için faydalı bireyler olma gayretini açığa çıkarmayı amaçlıyor. Bu kapsamda projeyle ailelere "sosyal ve duygusal beceri gelişimi, aile içi iletişim becerileri, akran ilişkileri, bilinçli ve güvenli teknoloji kullanımı, çatışma ve stres yönetimi, bağımlılık, ahlaki gelişim, sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite" olmak üzere 8 başlıkta 44 saat eğitim veriliyor. Ayrıca proje başlıklarına "çevre ve iklim değişikliği, ilk yardım ve trafik öğreniyorum" olmak üzere üç konunun daha eklenmesi planlanıyor. Proje kapsamında ilk önce her okuldan belirlenen öğretmenlerimize eğitici eğitimi verilirken bu öğretmenlerimiz de aldıkları eğitimler çerçevesinde velilerimize eğitim vermektedir.”

Gözde Kabasakal

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.