AİLE HEKİMLERİ İŞ BIRAKTI

Geçtiğimiz gün Kocaeli'de Aile Sağlığı Merkezi'nde görevli 3 doktorun, hasta yakınları tarafından darp edilmesine tepki gösteren aile hekimleri, sağlıkta şiddete son verilmesini isteyerek bir gün süreyle iş bıraktı.

AİLE HEKİMLERİ İŞ BIRAKTI

Geçtiğimiz gün Kocaeli'de Aile Sağlığı Merkezi'nde görevli 3 doktorun, hasta yakınları tarafından darp edilmesine tepki gösteren aile hekimleri, sağlıkta şiddete son verilmesini isteyerek bir gün süreyle iş bıraktı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
09 Ekim 2023 Pazartesi 00:00
AİLE HEKİMLERİ İŞ BIRAKTI

Edirne'de aile hekimleri şiddete dur denmesi için bir günlük iş bıraktı.

Edirne'de aile hekimleri Binevlerde toplanarak, geçtiğimiz Cuma günü Kocaeli'de Aile Sağlığı Merkezi'nde görevli 3 doktorun, hasta yakınları tarafından darp edilmesine tepki gösterdi. Edirne Aile Hekimleri Derneği Genel Sekreteri Dr. Özlem Önal  yaptığı basın açıklamasında şunlara yer verdi:

"Moralimiz bozuk mutsuzuz ancak umutsuz değiliz. Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır.  Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim diyerek bize ümit var olmayı öğreten bir baş öğretmenimiz var. İşimizi yaparken mutsuzuz, moralsiziz, şiddet sarmalı 10 dakikada bir poliklinik yükü, usulsüz istekler, işimizi layıkıyla yapmanın önünde en büyük engeller. Buna rağmen bizler, iyiyi, doğruyu ve bilimi savunmaya devam edeceğiz. Hipokrat yeminimizde hastalarımız kadar meslektaşlarımız da var. Şu anda 3 meslektaşımız hastanede tedavi görüyorlar. Bu şekildeyken bugün çalışmamız düşünülemezdi.  Onların yanında olduğumuzu tüm Türkiye’de ASM’leri kapatarak, onlarla birlikte olduğumuzu duyurmak için burada toplandık.

SAĞLIKTA ŞİDDET YAYASI İÇİN DAHA NE BEKLENİYOR

Bakanlığımıza da buradan sesleniyoruz. Sağlıkta şiddet yasasının çıkması için daha ne olması gerekiyor. ASM’lerde doktorların hemşirelerin yakalarına yapışan Vandallar için ne yapmamız gerekiyor. Nasıl yapalım ne yapalım bilmiyorum artık, gerçekten hepimizi şaşkınız. Bir kere daha buradan sesleniyoruz. Sayın bakanımızı da bu davanın müdahili olmaya çağırıyoruz. Kocaeli’ndeki meslektaşlarımızın yanında olduğunu tüm halkımıza bizlere göstermesini bekliyoruz. Aksi takdirde hepiniz görüyorsunuz, Türkiye’de çalışacak sağlık çalışanı kalmayacak ve belki de bu insanlar 10 dakikada bir değil 2 dakikada bir sağlık hizmeti almaya mahkum olacaklar. Olan hem halkımıza hem de bizlere olacak. Etkin bir sağlıkta şiddet yasasının bir an evle çıkmasını istiyoruz."

Yavuz Göktaş

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.