AGD’DEN KONFERANS

Anadolu Gençlik Derneği Edirne Şubesi ve Milli Gençlik Vakfı, ‘Ya Zafer, Ya Şehadet’ konulu konferans gerçekleştirdi.

AGD’DEN KONFERANS

Anadolu Gençlik Derneği Edirne Şubesi ve Milli Gençlik Vakfı, ‘Ya Zafer, Ya Şehadet’ konulu konferans gerçekleştirdi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
08 Ekim 2024 Salı 00:00
AGD’DEN KONFERANS

Edirne Halk Eğitim Merkezinde gerçekleştirilen konferans, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Kur’an tilavetiyle devam eden konferans, Prof. Dr. İsmail Şahin ve Doç. Dr. Bekir Gündoğmuş’un konuşmalarıyla sona erdi.

Açılış konuşmasını yapan Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Edirne Şube Başkanı Abdülhamit İriş, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Hz. Peygamber’in (s.a.v) miraca yükseldiği ve ilk kıblemiz olan Mescid-i Aksa’nın içerisinde bulunduğu, çevresi ile birlikte mübarek kılınan Filistin, hepimizin davası, hepimizin duasıdır. Farklı inançların yüzlerce yıl barış içerisinde yaşadığı Filistin’de, Osmanlı Devletimizin, o topraklardan ayrılmak zorunda kalması sonrası yaşananlar, hepimizin yüreklerini dağlamakta, hepimizi fazlasıyla mahzun etmektedir.  1948’de İsrail’in bir devlet olarak kurulduğunun ilan edilmesi sonrasında yaşanan savaşlar ve israil terör devletinin Filistinlilere karşı girişmiş olduğu zulümlerin tarihi, 100 yılı aşmaktadır. Bu nedenle 7 Ekim 2023 tarihinde gerçekleştirilen Aksa Tufanı Operasyonu bir başlangıç değil, yaşanan zulümlerin ve soykırımın doğal bir neticesidir.

7 Ekim 2023 tarihi, tüm dünya için bir dönüm noktası niteliğindedir. Bu tarih, savaştan barışa, çifte standarttan adalete, üstünlükten eşitliğe  geçişin başlangıcı olacaktır. Dünyanın dört bir yanında, farklı inançlara  mensup, farklı düşüncelerden insanların, Filistin ve Gazze’de yaşanan zulüm ve soykırıma karşı yapmış oldukları protesto gösterileri ve siyonizmi destekleyen her türlü ürüne karşı boykot dâhil gerçekleştirilen eylemler, bunun açık bir göstergesidir. Çünkü Filistin davası coğrafî değil, imani bir meseledir. Çünkü Gazze davası, insanî bir meseledir.  İnanıyoruz ki dünya bir dönüm noktasında bulunmaktadır. Bu dönüm noktası adil bir dünyanın kurulmasının habercisi olacaktır inşallah.  Bu vesileyle Filistin davasını savunurken siyonist İsrail buldozerlerinin altında kalan Rachel Corrie’yi ve kısa bir süre önce Batı Şeria’daki işgalci siyonist yerleşimcilere karşı Filistinlilerin haklarını savunurken şehid edilen Ayşenur Ezgi Eygi’yi anmadan geçemeyiz.”

Bülent Sarıçiçek

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.