Bu yıl Kırkpınar etkinliklerinde yağlı güreşleri izlemek için yurt içi ve yurt dışından on binlerce kişi şehrimize geldi. Bu kentimizin tanıtımı açısından çok büyük imkan yaratabilir.Ne acıdır ki bugün başka illerde  Edirne’nin nerede olduğundan habersiz insanlarımız var.

Bunu ulusal kanallarda yapılan röportajlarda görüyoruz,ben bir gezide de tanık oldum.Osmanlı İmparatorluğuna bir asra yakın başkentlik yapan bir kentin böyle, ülkenin hangi bölgede olduğunun bilinmemesinde halkımızı suçlayamayız.

Suçun en  büyüğü bizdedir.   Bugüne kadar kentimizi yeterince tanıtamadık.Benim de katıldığın meslek kuruluşlarının  gezilerinde buna tanık oldum.Böyle seyahatler Edirne’nin tanıtımı için büyük fırsat olması gerektiği halde bu gezilere katılanlar başka işlerle   ilgilendiklerine tanık oldum.

Böyle programlarda tüm kuruluş temsilcilerinin kentimizi tanıtan dokümanları yanlarında götürmeleri gerektiği halde ne yazık ki böyle bir uygulama yok.Onun için kentimizin tanıtımında eksikliği başka yerde aramayalım. .Biz bu tarihi kentimizi tanıtma konusunda gerekli çabayı göstermiyoruz.

--------------------

KIRKPINAR BÜYÜK FIRSAT

Bir hafta devam edecek Kırkpınar etkinliklerini kentimizi tanıtmak  için fırsata dönüştürmeliyiz.

Bunun için hepimize önemli  görev düşüyor.Görüşme imkanı bulduğumuz misafirlere kentimizin güzelliklerini anlatmalıyız.Onun için  çok sayıda,başka illerde olmayan değerlerimiz var.

Gelen konuklar bundan haberdar olmayabilir.Bizler dilimizin döndüğünce yılmadan usanmadan  onlara  kentimiz tanıtmalıyız.Bu fırsatı en iyi şekilde  değerlendirmeliyiz.

Kentimiz gelen vatandaşlarımıza yardımcı olmak onlara bilmedikleri yerde yol göstermek  bu insanları gittikleri yerde  Edirne için olumlu imaj yaratır.

Bir de aksini düşünelim,

 Bu insanlara yardım yerine engel yaratmak  bu kente yapılabilecek en büyük kötülük olur.Onun için aman dikkat diyorum.

-----------------

MİSAFİRLER DE MERAK ETTİĞİ KONULAR İÇİN BİLGİ ALMALI

Bu tür etkinlikler  şehirlerimizin tanıtımı için çok büyük fırsattır.Güreşleri izlemek için gelen vatandaşlarımızın sadece güreş anılarının ötesinde Edirne i hakkında da bilgi sahibi olmaları onlar için de yararlı olur.

Bu güzel kentimizi daha iyi tanımış olurlar.Biz bu tanıtımı yeterince yapamıyoruz konuklarımız bu eksikliği gidermeleri ilimizde turizmin gelişmesine olumlu katkı yapar.

Misafirlerimiz Kırkpınar alanı dışındaki Edirne güzelliklerini tanımaları onları da mutlu eder.Böylece atalarımızın değerli eserlerini görmüş olurlar.Bu değerler sadece Edirne’ye ait değildir Halkımızın ortak  mirasıdır.

Yine yurt dışından gelen misafirlere yardımcı olup , kentimizi tanıtma imkanı yaratılmalı.

Bir haftanın sadece güreş  etkinlikleri ile geçiştirilmesine izin veremeyiz.Bu yılda bir kez gelen  bu fırsattır,onu da en iyi şekilde değerlendirmek en çok bizlere düşüyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.