Dünyada Maratondan sonra en eski spor organizasyonu olan ismi kentimizle anılan Kırkpınar,  bölge halkımız  için bir sınav niteliğindedir.

Bu sınavı başarı ile atlatmamız,gelen konukları halkımıza has misafirperverlikle ağırlamamız ulusal ve uluslararası düzeyde  Edirne’nin  tanıtımı ve turizmi açısından  olumlu katkı sağlayacaktır.

-------------------

BU GÖREV SADECE BELEDİYEYE DÜŞMÜYOR 

Kırkpınar’ı tanıtmak, organize etmek sadece belediyemizin görevi değildir.

Bu kentte huzur içinde yaşayan,hepimizin ortak görevidir.Hangi meslekten olursak olalım  hepimiz bu bir hafta süre ile  tarihi kentimizin tanıtımı için çaba harcamalıyız.

 Ne yazık ki kentimizin tanıtımında yeterli düzeyde değiliz.Başka illerdeki vatandaşların imrenerek baktığı,emekli olanların  ayrılamadığı bu güzel kentin tanıtımında en büyük eksiklik yine bu kentte yaşayanlardan geliyor.

Bazılarımız, denizde yaşayıp onun kıymetini bilmeyen balık gibiyiz.Bu Kırkpınar haftasında  bu önemli konuya dikkat çekmek istedim.

Kentimize bu haftada yurtiçi ve yurt dışından gelen konuklar sadece güreşleri seyretmek için gelmiyor,kentimizin tarihi, turistik  yerlerini de geziyor,halkla sohbet ediyor,alışveriş yapıyor.Misafirlere bu konuda yardımcı olmalıyız. Böyle geniş katılımlı bir etkinlik kaç ilimizde var.Kırkpınar etkinliklerine ülkemizin tüm illerinden vatandaşlarımız gelip hafta süresince misafirimiz oluyor.Onların kentimizde kaldıkları sürede halkımıza has misafirperverliğimizi göstermeliyiz.Şehrimizin imajını zedelemek isteyenler olduğunda  bir Edirneli olarak gerekli yerler şikayette bulunmayı bir vatandaşlık görevi olarak kabul etmeliyiz.

Kentimize  böyle uluslararası bir etkinliği izleyip bunu gittikleri yörelerde duyurmak isteyenlerin yanında bu spor organizasyonu sırasında bir eksiklik yaratıp Edirne’yi karalamak kötü tanıtmak isteyenlerin de bulunabileceğini göz ardı edemeyiz.

Bu tür girişimlere alet olmayıp girişimde bulunanlara da fırsat yaratmamalıyız.Yöneticilerimize, tüm meslek kuruluş temsilcilerimize,siyasi parti yetkililerine,şehir içi ulaşımı sağlayan sürücülerimize,esnaflarımıza  kısaca tüm vatandaşlarımıza  bu düğün bayramımızın en iyi şekilde geçmesi için görevler düşmektedir.

Şunu unutmayalım ki ilimizden mutlu ayrılan bir misafir  Edirne’ye daha çok turist gelmesini sağlar,buna özen göstermeliyiz.Bu arada belediye hizmetlerinde kendilerine köstek olma yerine yardımcı olmalıyız.

Buralarda yaşanacak olumsuz bir durum tüm halkımıza mal edilecektir.Son olarak şunu hatırlatmak isterim ki bu sınavda başarılı olmak hepimizi mutlu edecektir.

Özellikle esnaflarımız gelen konuklara  çifte fiyat uygulamamalı.Bu alanda belediye zabıtalarımıza denetim konusunda önemli görevler düşüyor.Edirne halkı olarak bu zor görevi belediyemizin kısıtlı imkanlarına rağmen  başarı ile atlatacağımıza inanıyorum. Görev üstlenenlere başarılar diliyorum.   

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.