Göz açıp kapayıncaya kadar  ilkbahar ve yaz günleri geldi geçti.

Sonbahar aylarının ortasındayız.Bu aylar için hazan mevsimide denilir, insanların kış  aylarının geçim telaşına düştüğü , şarkılara türküler filmlere konu olan bir mevsimdeyiz.

 Bakıyoruz, bu mevsimde yaz aylarında yemyeşil olan adeta insan elini andıran çınarların yaprakları, hava sıcaklığının düşmesi ile sararıp canlılığını kaybedip savrularak yere serilir.

Çınar ağaçlarının bu mevsimdeki görüntüsü insanı duygulandırır hüzün verir.

Yaz günlerinde altına oturup yapraklarının hışırtılı sesi ile huzur bulduğumuz, altına hiçbir haşerenin yaklaşamadığı oksijen ve sağlık merkezi çınarağaçlarının  geniş yeşil yaprakları bu mevsimden sonra sararıp yere dökülür.

Yapraklarının bu mevsimde adeta raks   eder gibi ağacın altına düşmesi çınar ağaçlarının  yaz güzelliklerinin sona erdiğini, gelecek bahara kadar üzerlerinin çıplak,yapraksız kalmasını sağlar.

Yinekış  ayları sona erip bahar ayı geldiğinde bir bakarsınız çınar ağaçları yine koyu yeşil yaprakları ile gelin gibi süslenir.

Şiirlere ,romanlara filmlere  konu olan çınar ağaçları çevreye bir ayrı güzellik katar.Geniş yaprakları ile çevresinden geçenlereadetael sallar mutluluk, huzur  verir.

---------------

GÖÇMEN KUŞLARI YENİ MEKANLARINA DOĞRU UÇAR

Bu arada göçmen kuşları,leylek ve kırlangıçlar da bölgemizdeki yaz seyahatlerini tamamlayıp kış aylarını geçirecekleri Nil Nehri çevresine göç ederler .

Sonbahar ayları geldiğinde kafileler halinde sessizce uzun   çileliyollarına  uçarlar.Ta ki, gelecek ilk bahara kadar oralarda yaşamlarına devam eder.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.